Dean Foods koopt Alpro

, 16 juni 2009 10:00 |

Gerelateerde berichten

Het Amerikaanse Dean Foods neemt Alpro over voor €325 miljoen. Dit maakte het Belgische familiebedrijf Vandemoortele waarvan Alpro deel uitmaakt bekend.

Jean Vandemoortele, voorzitter van het directiecomité van de groep Vandemoortele: “Eerder dit jaar besloten we om onze strategie te wijzigen en ons voortaan te richten op onze activiteiten ‘Frozen Bakery’ en ‘Margarine & Fats’ die samen 80 procent van de groepsomzet vertegenwoordigen en vooral gericht zijn op professionele en industriële klanten.”

Groeikansen
“De verkoop van Alpro aan Dean Foods biedt de beste kansen voor toekomstige groei, zowel voor onze activiteiten Frozen Bakery en Margarines & Fats, als voor Alpro en haar medewerkers, die een sterk Europees platform bieden aan Dean Foods”, vervolgt Vandemoortele.
De concentratie op bakkerijproducten, margarine en vetten is een van de argumenten voor de verkoop van Alpro, maar Vandemoortele wil ook zijn financiële positie versterken na de kostbare overname van het Franse Panavi.

Strategisch
Gregg Engles, voorzitter en CEO van Dean Foods, is blij met de overname van Alpro. “Alpro is een van de meest strategische activa die we konden overnemen. We zien grote kansen om met de collectieve sterkte van de twee bedrijven op de globale sojamarkt onze groei te versnellen.”

Met de merken Alpro soja en Provamel is Alpro de Europese marktleider voor voedingsproducten op basis van soja. In 2008 realiseerde het een omzet van €260 miljoen. Alpro beschikt in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland over 5 productie-eenheden en stelt ongeveer 750 medewerkers te werk.

Dean Foods zet wereldwijd jaarlijks voor zo’n €450 miljoen aan sojaproducten om
De partijen verwachten dat de transactie in het derde kwartaal afgerond zal zijn.

Homepage Dean Foods
Homepage Alpro