Coca-Cola groepsleider voeding en dranken in Dow Jones Sustainability Index

Zürich, 11 september 2017 11:29 | Sophie Laemers

Coca-Cola HBC AG leidt de categorie Food, Beverage and Tobacco in de onlangs gepubliceerde Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Ook bedrijven als Unilever, Ahold-Delhaize en DSM staan in de lijst.

In deze lijst worden bedrijven genoemd voor hun duurzaamheidspraktijken die niet onder de conventionele financiële analyse vallen.

In totaal zijn dertien Nederlandse bedrijven opgenomen in de DJSI, blijkt uit onderzoek door RobecoSAM.

Coca-cola

Coca-cola HBC AG leidt in de categorie ‘Food, Beverage and Tobacco’. Deze erkenning is niet zonder reden: de afgelopen twee jaar heeft Coca-cola het verbruik van water met 2 miljard liter verminderd en in 2016 de uitstoot van CO2 met 6,2%. 

Ahold Delhaize

De koninklijke Ahold van Delhaize staat in de top 4 van de categorie ‘food and staples retailing’. Het bedrijf focust zich op het verminderen van voedselverspilling met als doel om 20% minder voedsel weg te gooien met ingang van 2020. In 2016 werd 72% van het overgebleven voedsel gerecycled. Het doel is om dit te verhogen naar 90% per 2020.

DSM

De koninklijke DSM, een Nederlands chemie- en voedingsbedrijf, wordt erkend voor haar consistente en langdurige toewijding aan duurzaamheid. Voor de veertiende keer op rij is DSM opgenomen in de top van de DJSI voor de categorie ‘materialen’.

“Bij DSM is duurzaamheid niet alleen een verantwoordelijkheid – het is ook onze kernwaarde en een belangrijke drijfveer voor zaken. Samen met onze klanten en partners over de hele wereld, pakken we lastige problemen aan waar de maatschappij mee te maken krijgt en gebruiken we wetenschap om een beter leven te creëren voor mensen vandaag de dag en volgende generaties,” zo vertelt Feike Sijbesma, CEO en voorzitter van de raad van bestuur.

DSM onderscheidt drie aandachts gebieden: voeding, klimaatverandering en circulaire economie.

Voeding

Op het gebied van voeding werken DSM en Evonik samen om een alternatieve bron voor omega-3 te ontwikkelen die gebaseerd is op zee-algen. Het nieuwe product is zoal bedoeld voor voeding van huisdieren en zalm in viskwekerijen om milieu impact op oceanen te verminderen.

Daarnaast heeft DSM een laag ontwikkeld voor PV-zonnepanelen met vuil werende en anti-reflectieve eigenschappen die de prestatie van de zonnepanelen verhogen.

Ook op het gebied van klimaatverandering vond DSM een oplossing om de CO2-uitstoot van koeien met 30% te verminderen en zo de schadelijke neveneffecten van de veeteelt tegen te gaan.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X