Chocomel gemaakt met verse melk

Amersfoort, 31 maart 2015 12:30 | Denise Doornebosch

Chocomel lanceert een nieuwe zuiveldrank genaamd ‘Chocomel Vers’. Het product wordt bereid met verse melk en in tegenstelling tot de reguliere Chocomel niet met UHT-gesteriliseerde melk.

Chocomel Vers wordt bereid met verse melk en heeft hierdoor een lichtere structuur. Dit maakt het product volgens het bedrijf vergeleken met reguliere Chocomel makkelijker drinkbaar en net als andere zuivelproducten beter geschikt voor bij het ontbijt of de lunch.

Verhitting

“Uiteraard zit in de reguliere Chocomel in beginsel ook verse melk, maar deze wordt hoog verhit (UHT) om het product langer houdbaar te maken. Dit doen we met Chocomel Vers niet, waardoor deze anders smaakt, maar ook bederft buiten de koeling”, aldus Emilie Milders, senior PR adviseur bij Chocomel.

Alternatief

Het idee is gebaseerd op inzichten van de consument. Volgens Chocomel zijn er veel mensen die wel van de smaak van Chocomel houden, maar het product te romig en te heftig van smaak vinden. Chocomel wil haar fans een alternatief bieden. “Wellicht zullen er consumenten zijn die overstappen of beide producten gaan afwisselen, maar dat vinden wij een goede ontwikkeling”, zegt Milders.

Vers

Op de vraag waarom Chocomel denkt dat er markt is voor dit nieuwe product, antwoorden zij dat verse producten volgens hen erg in de belangstelling hebben gestaan de afgelopen jaren, en dat Chocomel niet mag ontbreken in dit rijtje. Milders geeft toe dat het een behoorlijke uitdaging was om dezelfde kenmerkende Chocomel-smaak te behouden op basis van verse melk.

Chocomel Vers is verkrijgbaar in twee varianten, de originele en de magere variant, in een hersluitbare verpakking van 1 liter. Chocomel Vers ligt vanaf 16 maart in het koelschap in de supermarkt voor 1,45 euro.