Cargill introduceert zetmeelblend voor gelatinevrije winegums

Schiphol, 17 maart 2017 13:45 | Jael Lambers

Cargill heeft een zetmeelblend geïntroduceerd waarmee naar eigen zeggen snoepproducenten de droogtijd van gelatinevrije winegums met 50% kunnen verkorten.

Het ingrediënt C*Clearset 35426 bestaat uit een mix van speciale zetmelen geschikt voor gelatinevrij snoepgoed. De blend zorgt voor een zachtere textuur, optimale transparantie van de snoepjes en een goede smaakafgifte. Daarnaast kan deze blend de droogtijd halveren, in vergelijking tot winegums met een normale zetmeelbasis.

Vrij van gelatine

Dierlijke bestanddelen verdwijnen steeds meer in de voedingsmiddelenindustrie. Laura Goodbrand, EMEA zetmeel productmanager Cargill Starches, Sweeteners & Texturizers, geeft aan: “We zien niet alleen dat de consument liever zachter snoep wil, maar ook dat de vraag naar gelatinevrije producten verder toeneemt. Veganistische producten worden steeds aantrekkelijker, voor onder andere mensen die om ethische redenen dierlijke producten vermijden. Om aan deze behoefte tegemoet te komen zie je al dat gelatine geleidelijk wordt vervangen in winegums en staat er ‘vrij van gelatine’ groot op de verpakkingen.”

De C*Clearset 35426 is een onderdeel van Cargill’s portfolio met verschillende emulgatoren en producten die de textuur van voedingsmiddelen kunnen beïnvloeden. Producten in het portfolio zijn onder meer zetmelen, lecithines, zeewier, fruitextracten en gefermenteerde suiker.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X