Big Data en Personalized Nutrition rukken op

Deventer, 11 april 2016 09:37 | Maurice de Jong

De digitalisering beheerst steeds meer het dagelijks leven van vele consumenten. De voedingsindustrie ontkomt er niet aan om hier op in te spelen. Daarom worden Big Data en Personalized Nutrition en korte ketens steeds belangrijker, zo zal blijken op het Food Event op 14 april in Den Bosch. Ook maakt Schuttelaar & Partners exclusief de resultaten bekend van een onderzoek naar het online kopen van voedingsmiddelen.

Een onderzoek naar het online kopen van voeding vormt de aftrap van het Food Event 2016. Schuttelaar & Partners presenteert exclusief het jaarlijkse onderzoek de ‘Duurzaamheidsbarometer.’ Aan bod komt in hoeverre online voedingsmiddelen kopen en waarom? En speelt duurzaamheid hier nog een belangrijk rol in>

Nestlé en Shopall24.dk.

Tijdens het Food Event zal Layth Bouchuiguir van Nestlé uitleggen hoe de multinational Big Data inzet. Het Zwitserse bedrijf benadrukt alles uit “sociale- en digitale media te willen halen.”

Inspirerend voor fabrikanten is het Deense initiatief Shopall24.dk. Zonder tussenkomst van fysieke supermarkten kunnen zij hun producten snel en efficiënt bij de consument krijgen.

Personalized Nutrition

Een onlosmakelijk onderdeel van de digitale foodrevolutie is Personalised Nutrition. Hiervoor wordt ’s middags tijdens het Food Event een hele sessie ingeruimd. TNO en ING en Philips geven hun visie over dit onderwerp. Ook komen er nog twee kleinschalige initiatieven op het gebied van Personalized Nutrition voorbij.

Hilton Meats en Ahold

Ook is er op het Food Event volop aandacht voor voedselveiligheid en voedselfraude. Hierbij is de betrouwbaarheid van data essentieel. En die laat soms nog te wensen over.

Ahold zal tijdens de middagsessie op het Food Event vertellen over hoe de retailer zijn productintegriteit borgt.

Verder zal Hilton Meats het hebben over de inrichting van zijn productintegriteitsprogramma als nieuwe uitdaging voor de kwaliteitsmanager.

Food Event 2016

Het Food Event vindt plaats op donderdag 14 april in Congrescentrum 1931 in Den Bosch.