Belgische investeerder neemt Ojah over

Ochten, 16 februari 2017 14:32 | Maurice de Jong

Vleesvervangerproducent Ojah komt in handen van het Belgische Korys. Het in 2009 opgerichte Ojah hoopt zo internationaal zijn internationale slagkracht te vergroten, geeft CEO Frank Giezen aan, die ook spreekt op het Food Future Event op 23 maart in Den Bosch.

Ojah was één van de pioniers op het gebied van plantaardige eiwitten. Sinds het bedrijf de eerste producten op de markt bracht in 2010 vertoonde de productie én omzet een constant stijgende lijn.

Vleesvervangers

Toen Ojah zijn eigen fabriek opende in 2011 groeide het bedrijf uit tot een Europese speler in vleesvervangers. De fabrikant brengt producten op de markt onder de merken Beeter (binnenlandse markt) en Plenti (internationale markt). Deze zijn 100% plantaardig en glutenvrij. Bovendien bevatten de vleesalternatieven weinig zout en vet. Het Belgische Korys neemt de aandelen over van de aandeelhouders Holland Food Ventures, PPM Oost en StartGreen. Ojah sluit aan bij de duurzame aanpak van de Belgen.

Plantaardige eiwitten

“Korys gelooft in de continue groei van Ojah als een belangrijke speler op de markt van plantaardige eiwitten die de komende jaren steeds belangrijker wordt. Ons team zal het management van Ojah steunen om zowel in Nederland als in het buitenland verder te groeien", zegt Dries Crevits, Senior Investment Manager van Korys

CEO Frank Giezen van Ojah bevestigt dat het bedrijf meer internationale groeimogelijkheden heeft met de Belgische investeerder. Hierdoor verwacht Ojah ook meer internationale samenwerkingen te kunnen aangaan.

Uitbreiding fabriek

Giezen: “We zullen ons blijven richten op het ‘branden’ van ingrediënten, co-creatie en verdere ontwikkeling van op plantaardige eiwitten gebaseerde producten.” Ook verwacht de medeoprichter van Ojah zijn fabriek in Nederland verder te kunnen uitbreiden. Dit zal ook de regionale economie een boost geven. Over de overnamesom deden de partijen geen mededelingen.

Ojah op Food Future Event

Frank Giezen, CEO van Ojah is ook één van de sprekers op het Food Future Event op 23 maart in Den Bosch. Hij vertelt hoe je als start-up een nieuwe generatie vleesvervangers (Beeter) succesvol in de markt ze. En ook: hoe wordt samengewerkt met gevestigde partijen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X