Belg Francis Kint CEO Vion Food

Eindhoven, 9 juli 2015 10:31 | Maurice de Jong

De Belg Francis Kint treedt per 1 september in dienst als nieuwe Chief Executive Officer(CEO) van Vion Food. Interim-topman Tom Heidman keert terug naar de raad van commissarissen.

Kint is sinds 2013 baas bij UNIVEG, een wereldwijde leverancier van groente- en fruitproducten. Hij rondde in juni de fusie van zijn bedrijf af met Greenyard Foods.

Civiel ingenieur Kint werkte eerder als consultant bij Accenture en daarna in verschillende managementfuncties bij Sara Lee, Chiquita en Fiskars.

Dynamiek voedingsindustrie

“De dynamiek van de hedendaagse voedselindustrie heeft geen geheimen voor Francis. Hij is bekend met de uitdaging van het omgaan met verse producten en zeer ervaren in het onderhouden van goede relaties met leveranciers, afnemers en producenten wereldwijd,” zegt Sipko Schat, voorzitter van de raad van commissarissen van Vion Food

“Daarnaast is Francis een verbinder pur sang. Hij is in staat mensen en bedrijven met verschillende achtergronden en culturen effectief met elkaar te laten samenwerken.”

Weg omhoog Vion

Vion heeft intussen met interim-CEO Heidman de weg omhoog weer gevonden. Het bedrijf presteerde aanzienlijk beter in 2013 dan in 2014. Het concern behaalde dan wel een nettoverlies van €21 miljoen, in 2013 was dit verlies €244 miljoen groter.

Het bedrijfsresultaat bedroeg afgelopen jaar €58 miljoen. Een jaar eerder was dit nog €22 miljoen. Wel daalde de omzet van €7 miljard naar €5 miljard. Dat heeft alles te maken met de verkoop van de ingrediëntendivisie die Vion begin vorig jaar afrondde.

Directeur human resources

Het verbeterde financiële resultaat, operationele verbeteringen en de robuuste financiële positie leggen een gezonde basis voor verdere resultaatverbeteringen, aldus Vion in een verklaring.

Niet alleen krijgt Vion Food een nieuwe CEO, ook benoemde het concern een nieuwe directeur human resources. Henk van den Bogaart start per 1 oktober in deze functie. Van den Bogaart vervulde twaalf jaar lang dezelfde functie bij Wessanen.