Wetgeving

Snel naar een onderwerp

Nieuws

mars mm

RCC stelt Foodwatch in het gelijk in klacht tegen M&M van Mars De Reclame Code Commissie (RCC) heeft Foodwatch in het gelijk gesteld bij een klacht tegen Mars Nederland om hun M&M’s Pinda & Hazelnoot. Mars overtreedt de wet door op deze limited edition M&M’s niet te vermelden hoeveel hazelnoten in de zak M&M’s zitten.

Meer nieuws

Nieuws van Axon Advocaten

Meer artikelen

Nieuws van AKD Advocaten

ÁKD kennispartner VMT  rechters

Heksenkaas heeft geen auteursrecht op smaak De smaak en geur van producten is in de praktijk het kapitaal van de voedselproducent. Maar als een product door een concurrent wordt gekopieerd, zijn producenten niet altijd goed in staat om zich tegen deze nabootsing te wapenen.

honing2

Verschillen in taalversies Richtlijnen en Verordeningen Het komt voor dat er een verschil bestaat in een van de taalversies van Richtlijnen en Verordeningen, zoals de Etiketteringsrichtlijn. Hoe moet de industrie hiermee omgaan? Het Europese Hof van Justitie (hierna ‘Hof’) heeft deze vraag in een recent arrest nogmaals beantwoord.

Meer nieuws

Nieuws van Hoogenraad en Haak Advocaten

Sarah Ayaress crop

Strengere handhaving online verkoop levensmiddelen De online verkoop van eten en drinken groeit sterk. Naast mogelijkheden breng dit ook uitdagingen met zich mee. Vanwege het vluchtige karakter van online verkoop kan fraude op de loer liggen. Maar ook bij vertrouwde partijen genoeg uitdagingen over. Online gelden immers vrijwel dezelfde uitgebreide regels als offline.

fruit-juice-2735168_1920

Transparant etiketteren: hoe pak je dat aan? Consumenten misleiden met een verpakking of reclame mag niet, daar is iedereen het over eens. De positieve tegenhanger daarvan is transparant etiketteren. Deze nieuwe trend is ingegeven door de wens om zo eerlijk mogelijk te zijn over samenstelling en eigenschappen van een levensmiddel. Hoe werkt dit in de praktijk? Een uitgebreide parallelsessie hierover op het Food Future Event op 5 april.

Meer artikelen

Nieuws van Loyens en Loeff

Meer artikelen

Etikettering

Meer artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X