Wetgeving

Snel naar een onderwerp

Nieuws

EUvlagen

BEUC hekelt misleidingen op verpakkingen door de voedingsindustrie Europese regelgeving geeft duidelijk aan dat consumenten niet misleid mogen worden door de labels en verpakkingen van voedingsmiddelen. Toch maken producenten gebruik van grijze gebieden in de regelgeving door producten beter te profileren dan ze eigenlijk zijn. Dit stelt de European Consumer Organisation (BEUC) naar aanleiding van het rapport ‘Food labels: tricks of the trade’. Het regent rode bosvruchten, maar niet in het pak.

Meer nieuws

Nieuws van Axon Advocaten

Gezonde voeding

Populariteit natuurlijk vraagt om begrip Europese wetgeving Natuurlijke producten zijn populair bij gezondheidsbewuste consumenten. Maar wat is ‘natuurlijk’ eigenlijk? Binnen de Europese levensmiddelenwetgeving is er geen geharmoniseerde definitie van het begrip ‘natuurlijke levensmiddelen’.

Meer artikelen

Nieuws van AKD Advocaten

ÁKD kennispartner VMT  rechters

Heksenkaas heeft geen auteursrecht op smaak De smaak en geur van producten is in de praktijk het kapitaal van de voedselproducent. Maar als een product door een concurrent wordt gekopieerd, zijn producenten niet altijd goed in staat om zich tegen deze nabootsing te wapenen.

Meer nieuws

Nieuws van Hoogenraad en Haak Advocaten

VMT 2018 - 07

VMT 7: Update rondom regelgeving etiketteren Tegen welke vraagstukken loopt de levensmiddelenindustrie aan bij etikettering? Hoe ontwikkelt de wet- en regelgeving zich hieromtrent. Lees het in de zojuist verschenen VMT 7. Daarin komen onder meer productinnovatie, voedingsclaims, keurmerken, allergenen, beschermde benamingen, bijhouden van productinformatie en de voedingswaardetabel uitgebreid aan de orde.

Meer artikelen

Nieuws van Loyens en Loeff

Meer artikelen

Etikettering

Meer artikelen