Voedselveiligheid

Nieuws

grotestadchina

China pakt problemen in voedingsindustrie aan Veertig Chinese brancheorganisaties in de voedingsindustrie hebben een groot samenwerkingsverband getekend om problemen in de sector zoals voedselfraude en illegale reclame aan te pakken. Dit is bevestigd door de Chinese staats Administratie voor marktregulering (SAMR) aanFoodnavigator Azië.

Meer nieuws

Kennis uit de markt

Foto Marlous CareNet Online QA Software

'Waarom digitale inspecties de bedrijfsprestaties verbeteren' Al meerdere decennia worden binnen levensmiddelenbedrijven diverse soorten interne inspecties uitgevoerd. Maar met welke reden worden ze eigenlijk uitgevoerd, wat zijn de verplichtingen vanuit GFSI erkende voedselveiligheidsstandaarden en hoe kan de digitalisering van inspecties bijdragen aan de verbetering van je bedrijfsprestaties?

Afbeelding BRC 8

BRC versie 8: tijd voor de stap naar digitalisering? Onlangs is een conceptversie van de BRC Global Standard for Food Safety versie 8 gepubliceerd. Uitgave van de definitieve versie van de standaard staat gepland voor augustus 2018 en vanaf 2019 zal tegen deze nieuwe norm worden ge-audit. In deze conceptversie zijn diverse aanvullende eisen weergegeven ten aanzien van het kwaliteitssysteem en de borging hiervan. De uitbreiding van het pakket aan eisen kan mogelijk zorgen voor extra werkdruk op de kwaliteitsafdeling.

Meer artikelen

Columns Hans Beuger

G-2-G conferentie GFSI-A1100x825

Column Hans Beuger: dialoog private kwaliteitssystemen komt los In de aanloop naar de GFSI-conferentie is een grote stap voorwaarts gemaakt. Twintig landen zaten in Berlijn met elkaar om tafel om te praten over publiek-private samenwerking. Ze zijn het eens over de grote bijdrage die private kwaliteitssystemen kunnen leveren aan wereldwijde voedselveiligheid.

Meer columns

VMT VoedselVeiligheid+

VoedseVeiligheid PLUS_Groot

Recalls, issues en incidenten

Exclusieve artikelen. Recalls, incidenten en meer, voorzien van deskundige analyse. Alleen toegankelijk voor VoedselVeiligheid+ abonnees, VMT Optimaal abonnees en VMTonline abonnees.

Abonneer nu

Dossiers

Dossier_Acrylamide_2015Dossier_EHEC_2015Dossier_Paardenvlees_2015

Nieuwsbrief VoedselVeiligheid

meloen

120 typen en melanges meloen uit verkoop vanwege uitbraak De Centers for Disease Control (CDC) in de Verenigde Staten (VS) waarschuwden in juni 2018 voor diverse soorten gesneden meloen in doorzichtige verpakkingen met gesneden fruit. Er waren minstens zeventig mensen ziek geworden omdat meloen besmet was met Salmonella Adelaide.

Meer artikelen

EHEDG

EHEDG

Hier vindt u een selectie van nieuws en artikelen over EHEDG.

Bekijk het overzicht