Voedselveiligheid

Nieuws

BRC schorsing Veritas

BRC heft schorsing Bureau Veritas deels op BRC Global Standards heeft de schorsing die zij 11 december 2017 instelde voor certificatie instelling Bureau Veritas deels opgeheven. Deze wereldwijde schorsing zou in principe een jaar duren voor de schema’s BRC Food Safety, Packaging and Packaging Materials, Storage and Distribution en Agents and Brokers.

Meer nieuws

Kwaliteitsmanager Food 2017

kmvhj2015 beeldje

Lees hier alles over de verkiezing van de Kwaliteitsmanager van het Jaar 2017. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het VMT Food Safety Event op 30 november 2017.

Algemeen
Reglement
Inschrijven
Jury
Genomineerden 2017
Ervaringen genomineerden voorgaande verkiezingen
Contact

Kennis uit de markt

minerale olin KTBA

Toenemende aandacht voor minerale oliën De laatse jaren ontstaan er steeds meer twijfels over de veiligheid van minerale oliën in levensmiddelen. Maar wat zijn minerale oliën eigenlijk? En hoe richten ze schade aan op onze levensmiddelen?

arseen HPLC ICP-MS

Zeewater en bodem bepalen arseengehalte voeding Bij TLR worden meer en meer offshore verbouwde plantaardige en dierlijke producten bestemd voor zowel de dierlijke als humane voedselketen onderzocht. De resultaten wijzen uit dat er grote regionale verschillen zijn in gevonden gehalten.

Meer artikelen

Columns Hans Beuger

G-2-G conferentie GFSI-A1100x825

Column Hans Beuger: dialoog private kwaliteitssystemen komt los In de aanloop naar de GFSI-conferentie is een grote stap voorwaarts gemaakt. Twintig landen zaten in Berlijn met elkaar om tafel om te praten over publiek-private samenwerking. Ze zijn het eens over de grote bijdrage die private kwaliteitssystemen kunnen leveren aan wereldwijde voedselveiligheid.

Meer columns

VMT VoedselVeiligheid+

VoedseVeiligheid PLUS_Groot

Recalls, issues en incidenten

Exclusieve artikelen. Recalls, incidenten en meer, voorzien van deskundige analyse. Alleen toegankelijk voor VoedselVeiligheid+ abonnees, VMT Optimaal abonnees en VMTonline abonnees.

Abonneer nu

Dossiers

Dossier_Acrylamide_2015Dossier_EHEC_2015Dossier_Paardenvlees_2015

Nieuwsbrief VoedselVeiligheid | VMT

coconut-recall-cdc-promo - kopie

Ook geraspte kokos kan een uitbraak veroorzaken Een uitbraak, veroorzaakt door met Salmonella besmette geraspte diepvrieskokos veroorzaakte hoofdbrekens bij de autoriteiten in zowel de Verenigde Staten (VS) als Canada. Uitbraken door kokosnoot komen niet of nauwelijks voor.

Meer artikelen

EHEDG

EHEDG

Hier vindt u een selectie van nieuws en artikelen over EHEDG.

Bekijk het overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X