Voedselveiligheid

Nieuws

Rechterhamer

LTO en pluimveehouders slepen NVWA voor rechter De Nederlandse land- en tuinbouworganisatie (LTO) en de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) klagen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aan wegens nalatigheid en onzorgvuldig handelen tijdens de fipronilcrisis.

Meer nieuws

Kwaliteitsmanager Food 2017

kmvhj2015 beeldje

Lees hier alles over de verkiezing van de Kwaliteitsmanager van het Jaar 2017. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het VMT Food Safety Event op 30 november 2017.

Algemeen
Reglement
Inschrijven
Jury
Genomineerden 2017
Ervaringen genomineerden voorgaande verkiezingen
Contact

Kennis uit de markt

JacobSchilstra

Column: Het eerlijke verhaal De consument heeft onvoldoende vertrouwen in de levensmiddelenindustrie. Niet voor niets riep de scheidend voorzitter van de FNLI, Bas van den Berg, in oktober tijdens de FNLI-jaarbijeenkomst haar leden op om hard te werken aan het consumentenvertrouwen. Hij haalde een aantal verbeterpunten aan zoals het verhogen van de duurzaamheid, het verkopen van lokaal geproduceerde producten, minder suiker en zout in de receptuur en het voorkomen van fraude.

streekproducten-labelling-1024x683

Hoe koop ik voedselveilige streekproducten in? Consumenten staan steeds vaker stil bij de herkomst van de producten die ze kopen. Hierdoor ontstaat een groeiende vraag naar ambachtelijke en/of streekproducten. Weten waar je voedsel vandaan komt en weten waar het van gemaakt is, is steeds meer de norm.

Meer artikelen

Columns Hans Beuger

G-2-G conferentie GFSI-A1100x825

Column Hans Beuger: dialoog private kwaliteitssystemen komt los In de aanloop naar de GFSI-conferentie is een grote stap voorwaarts gemaakt. Twintig landen zaten in Berlijn met elkaar om tafel om te praten over publiek-private samenwerking. Ze zijn het eens over de grote bijdrage die private kwaliteitssystemen kunnen leveren aan wereldwijde voedselveiligheid.

Meer columns

VMT VoedselVeiligheid+

VoedseVeiligheid PLUS_Groot

Recalls, issues en incidenten

Exclusieve artikelen. Recalls, incidenten en meer, voorzien van deskundige analyse. Alleen toegankelijk voor VoedselVeiligheid+ abonnees, VMT Optimaal abonnees en VMTonline abonnees.

Abonneer nu

Dossiers

Dossier_Acrylamide_2015Dossier_EHEC_2015Dossier_Paardenvlees_2015

Artikelen Voedselveiligheid+

VV-171206 diepvries kipstukjes

Gepaneerde stukjes diepvrieskip veroorzaken opnieuw uitbraken Eind oktober 2017 vonden er in Canada twee recalls plaats van gepaneerde stukjes diepvrieskip die besmet waren met Salmonella en Staphylococcus aureus. Dit bericht maakt deel uit van de 100e Nieuwsbrief VoedselVeiligheid en is daarom eenmalig ook voor niet abonnees te lezen.

Meer artikelen

EHEDG

EHEDG

Hier vindt u een selectie van nieuws en artikelen over EHEDG.

Bekijk het overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X