Technologie

Kennis uit de markt

efficient produceren onprove

Een snellere lijn is niet per se efficiënter Zoveel mogelijk produceren tegen een zo hoog mogelijk rendement. Dat is de wens van elke manager. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Een greep naar de snelheidsknop lijkt logisch. Want een snelle lijn betekent meer productie dus meer rendement. Toch?

delaware blockchain

Een betere biefstuk op je bord via de blockchain Consumenten willen meer dan ooit weten wát ze eten. Waar komt dat stukje vlees vandaan? Zitten er toegevoegde hormonen in? En onder welke omstandigheden heeft het dier geleefd? Blockchain helpt om die honger naar antwoorden te stillen. Hoog tijd dus om deze veelbelovende technologie gemeengoed te maken in de sector. Maar hoe pakken we dat aan?

Meer artikelen

Nieuws

Meer nieuws

Verpakkingsnieuws

Fabriek

Verpakken is een belangrijke activiteit in de gehele supply chain van foodproducten. VMT en NVC Nederlands Verpakkingscentrum houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van verpakken. Elke maand leest u op deze kennispagina Technologie nieuwsfeiten en vindt u achtergrondinformatie.

Lees de NVC-berichten

Uitgelicht

Koe Close-up

Focus op Zuivel

De zuivelindustrie is flink in beweging. In 2015 eindigt de quota op melk waardoor de melkproductie flink wordt opgeschroefd.

De industrie bereidt zich daarop voor. Dit was onlangs het thema in VMT. Hier een selectie van enkele artikelen.

Bekijk het overzicht

01-10 2018