Technologie

Kennis uit de markt

Lintzaag  vlees

Gebruikte machines makkelijk te verkopen in buitenland KENNISPARTNER - Wereldwijd bestaat er grote interesse voor gebruikte machines uit de voedingsmiddelenindustrie. Met de opbrengst van de oudere machines kan geïnvesteerd worden in vernieuwing. Hoe ingewikkeld is de verkoop van een overtollige machine aan een buitenlandse afnemer nu eigenlijk?

Onprove alexander kinket

Oorzaakanalyse is cruciaal voor succesvol verbeteren Eén van de moeilijkste onderwerpen van continu verbeteren is oorzaakanalyse. Tegelijkertijd is het een cruciale techniek voor een succesvol verbetertraject. Te vaak werken we om het probleem heen indien het te moeilijk is om het op te lossen.

Meer artikelen

Nieuws

AHafprijzen

Dynamisch afprijzen moet voedselverspilling verminderen Albert Heijn (AH) start een proef met het dynamisch afprijzen van producten met een korte houdbaarheidsdatum. De supermarktgigant hoopt zo dat de producten nog sneller verkocht worden en het bijdraagt aan minder voedselverspilling.

Meer nieuws

Verpakkingsnieuws

Fabriek

Verpakken is een belangrijke activiteit in de gehele supply chain van foodproducten. VMT en NVC Nederlands Verpakkingscentrum houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van verpakken. Elke maand leest u op deze kennispagina Technologie nieuwsfeiten en vindt u achtergrondinformatie.

Lees de NVC-berichten

Uitgelicht

Koe Close-up

Focus op Zuivel

De zuivelindustrie is flink in beweging. In 2015 eindigt de quota op melk waardoor de melkproductie flink wordt opgeschroefd.

De industrie bereidt zich daarop voor. Dit was onlangs het thema in VMT. Hier een selectie van enkele artikelen.

Bekijk het overzicht