Technologie

Kennis uit de markt

voedingsindustrie

Vijf mythes over digitale transformatie in de voedings- en drankenindustrie ontrafeld Digitale technologie is een veelbesproken onderwerp in de IT-wereld. De tijdschriften staan vol met verhalen over digitale transformatie in allerlei industrieën – van autodelen en zelfrijdende auto’s in de auto-industrie tot de invloed van Amazon in de retailbranche. Maar niet alle verhalen lijken volledig op waarheid te berusten. Wat zijn de vijf digitale mythes in de voedings- en drankenindustrie.

efficient produceren onprove

Een snellere lijn is niet per se efficiënter Zoveel mogelijk produceren tegen een zo hoog mogelijk rendement. Dat is de wens van elke manager. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Een greep naar de snelheidsknop lijkt logisch. Want een snelle lijn betekent meer productie dus meer rendement. Toch?

Meer artikelen

Nieuws

Pack2Go lanceert eigen kwaliteitsmerk Pack2Go, de Europese vereniging voor fabrikanten van voedings- en drankverpakkingen, lanceerde gisteren in Brussel het ‘Lachende tas’ logo en label. Haar leden kunnen het label straks voeren op hun producten als zichtbare kwaliteitsgarantie.

Meer nieuws

Verpakkingsnieuws

Fabriek

Verpakken is een belangrijke activiteit in de gehele supply chain van foodproducten. VMT en NVC Nederlands Verpakkingscentrum houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van verpakken. Elke maand leest u op deze kennispagina Technologie nieuwsfeiten en vindt u achtergrondinformatie.

Lees de NVC-berichten

Uitgelicht

Koe Close-up

Focus op Zuivel

De zuivelindustrie is flink in beweging. In 2015 eindigt de quota op melk waardoor de melkproductie flink wordt opgeschroefd.

De industrie bereidt zich daarop voor. Dit was onlangs het thema in VMT. Hier een selectie van enkele artikelen.

Bekijk het overzicht

01-10 2018