Ingrediënten

Nieuws

jagermeister

Jagermeister krijgt ook meeneemverpakking De iconische donkergroene, glazen fles van Jägermeister krijgt in de zomer een ‘collegaverpakking.’ Consumenten kunnen daarmee de kruidenlikeur makkelijk meenemen en drinken op barbecues of in het park.

marloes groenewegen

Startlife gaat partnerschap aan met Givaudan Startlife, onderdeel van Wageningen University and Research (WUR) sluit een samenwerkingsovereenkomst af met Givaudan. VMT sprak met operationeel directeur van Startlife, Marloes Groenewegen. “We gaan onze start-ups verbinden met Givaudan.”

Meer nieuws

Kennis uit de markt

1 algenburgermetteff

Algen: hulkjes onder de voedingsstoffen Het grote publiek raakt steeds meer doordrongen van de gezondheidsvoordelen van plantaardige voeding, inclusief ‘superfoods’ als Chlorella en Spirulina. Dat de toepassing van algen in voedingsmiddelen nog geen hoge vlucht heeft genomen, is voor een belangrijk deel te danken aan de (niet zo lekkere) smaak. Maar daarvoor is inmiddels een oplossing.

Meer artikelen

Uitgelicht

zout

Zoutreductie

Zoutreductie is een belangrijk onderwerp in de voedingsmiddelenindustrie. Voedingsmiddelenbedrijven, onderzoeksinstituten en de overheid zoeken naar mogelijkheden om voedingsmiddelen minder zout te maken. Hier vind u informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van zoutreductie.

NIZO Food Research, kennispartner van VMT, levert mede informatie aan voor deze rubriek.

Lees al het nieuws over zoutreductie

Additieven

E-nummers

Lijst met additieven (e-nummers)

Bekijk hier de alfabetische lijst met additieven (e-nummers)

Lees verder

Monosodium Glutamate

Achtergrondinfo additieven

Bekijk hier een document met achtergrondinfo over levensmiddelenadditieven.

Lees verder