Ingrediënten

Nieuws

Dner kebab

Fosfaat in kebab toegestaan Het voorstel van de Europese Commissie (EC) om fosfaatadditieven in kebabvlees toe te staan, is woensdag 13 december 2017 niet weggestemd door het Europees Parlement (EP).

Plus petit fours

Plus roept petit fours terug Supermarkt Plus haalt de PLUS Moment petit fours (kerst) uit de schappen. De verpakking meldt dat de gebakjes melkvrij zouden zijn, terwijl er wel degelijk melk is verwerkt in het product.

Meer nieuws

Kennis uit de markt

nizo hie

Column: Clean label en eiwitten op HI Europe 2016 Clean label en eiwitten waren ook op de HI Europe 2016 de trends waar je niet om heen kon. Natuurlijke ingrediënten, hoog eiwitproducten en producten met een hogere voedingswaarde; dat is waar de markt voor voeding en gezondheid naar toe lijkt te gaan.

Meer artikelen

Uitgelicht

zout

Zoutreductie

Zoutreductie is een belangrijk onderwerp in de voedingsmiddelenindustrie. Voedingsmiddelenbedrijven, onderzoeksinstituten en de overheid zoeken naar mogelijkheden om voedingsmiddelen minder zout te maken. Hier vind u informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van zoutreductie.

NIZO Food Research, kennispartner van VMT, levert mede informatie aan voor deze rubriek.

Lees al het nieuws over zoutreductie

Additieven

E-nummers

Lijst met additieven (e-nummers)

Bekijk hier de alfabetische lijst met additieven (e-nummers)

Lees verder

Monosodium Glutamate

Achtergrondinfo additieven

Bekijk hier een document met achtergrondinfo over levensmiddelenadditieven.

Lees verder

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X