Ingrediënten

Nieuws

Unilever Rotterdam

Merendeel voedingsmiddelen Unilever voldoen aan 5 gram zoutnorm WHO Unilever Benelux boekt voortgang in suiker- en zoutreductie van zijn voedingsmiddelen. In 2020 moet 75% van het wereldwijde foodassortiment voldoen aan zoutgehaltes die een maximale zoutinname van 5 gram per dag mogelijk maken. Unilever in de Benelux is aardig op weg deze doelstelling te halen.

Meer nieuws

Kennis uit de markt

nizo hie

Column: Clean label en eiwitten op HI Europe 2016 Clean label en eiwitten waren ook op de HI Europe 2016 de trends waar je niet om heen kon. Natuurlijke ingrediënten, hoog eiwitproducten en producten met een hogere voedingswaarde; dat is waar de markt voor voeding en gezondheid naar toe lijkt te gaan.

Meer artikelen

Uitgelicht

zout

Zoutreductie

Zoutreductie is een belangrijk onderwerp in de voedingsmiddelenindustrie. Voedingsmiddelenbedrijven, onderzoeksinstituten en de overheid zoeken naar mogelijkheden om voedingsmiddelen minder zout te maken. Hier vind u informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van zoutreductie.

NIZO Food Research, kennispartner van VMT, levert mede informatie aan voor deze rubriek.

Lees al het nieuws over zoutreductie

Additieven

E-nummers

Lijst met additieven (e-nummers)

Bekijk hier de alfabetische lijst met additieven (e-nummers)

Lees verder

Monosodium Glutamate

Achtergrondinfo additieven

Bekijk hier een document met achtergrondinfo over levensmiddelenadditieven.

Lees verder