Ingrediënten

Nieuws

koolhydraten

Voedingsvezels: Dít zijn de nieuwste inzichten! Voedingsvezels verdienen veel meer aandacht! Dat was de boodschap tijdens het Dietary Fibre Congres in Rotterdam. Het congres vond voor de 7e keer plaats en werd georganiseerd door Wageningen University & Research en TNO, samen met ICC (International Association for Cereal Science and Technology). Suzan Tuinier bezocht het congres en praat je bij, zodat je weet wat de nieuwste wetenschappelijke inzichten zijn op het gebied van voedingsvezels.

Meer nieuws

Kennis uit de markt

nizo hie

Column: Clean label en eiwitten op HI Europe 2016 Clean label en eiwitten waren ook op de HI Europe 2016 de trends waar je niet om heen kon. Natuurlijke ingrediënten, hoog eiwitproducten en producten met een hogere voedingswaarde; dat is waar de markt voor voeding en gezondheid naar toe lijkt te gaan.

Meer artikelen

Uitgelicht

zout

Zoutreductie

Zoutreductie is een belangrijk onderwerp in de voedingsmiddelenindustrie. Voedingsmiddelenbedrijven, onderzoeksinstituten en de overheid zoeken naar mogelijkheden om voedingsmiddelen minder zout te maken. Hier vind u informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van zoutreductie.

NIZO Food Research, kennispartner van VMT, levert mede informatie aan voor deze rubriek.

Lees al het nieuws over zoutreductie

Additieven

E-nummers

Lijst met additieven (e-nummers)

Bekijk hier de alfabetische lijst met additieven (e-nummers)

Lees verder

Monosodium Glutamate

Achtergrondinfo additieven

Bekijk hier een document met achtergrondinfo over levensmiddelenadditieven.

Lees verder