Ingrediënten

Nieuws

Nutri-Score Ontbijt

Food Future Event: waarom Colruyt kiest voor Nutri-Score De Belgische supermarktketen Colruyt koos er vorig jaar voor om al haar producten te voorzien van het voedingslabel Nutri-Score. Pascale Boulanger van de Colruyt Groep, legt uit hoe ze dit ervaren heeft. Op 9 april spreekt zij bovendien op het Food Future Event over dit onderwerp.

Greep uit aanbod Food Future Event: gezonde voeding, eiwitten, herformuleren, clean label, productintegriteit, verwaarden reststromen en blockchain De belangrijkste issues die er op dit moment toe doen in de voedingsmiddelenindustrie komen aan bod op het Food Future Event op 9 april in het NBC in Nieuwegein. Er zijn sessie over de communicatie rondom gezonde voeding, het voedselkeuzelogo, alternatieve eiwitten, herformuleren, clean label, productintegriteit, blockchain, de circulaire economie, het verwaarden van reststromen en het communiceren van duurzaamheid.

Meer nieuws

Kennis uit de markt

1 algenburgermetteff

Algen: hulkjes onder de voedingsstoffen Het grote publiek raakt steeds meer doordrongen van de gezondheidsvoordelen van plantaardige voeding, inclusief ‘superfoods’ als Chlorella en Spirulina. Dat de toepassing van algen in voedingsmiddelen nog geen hoge vlucht heeft genomen, is voor een belangrijk deel te danken aan de (niet zo lekkere) smaak. Maar daarvoor is inmiddels een oplossing.

Meer artikelen

Uitgelicht

zout

Zoutreductie

Zoutreductie is een belangrijk onderwerp in de voedingsmiddelenindustrie. Voedingsmiddelenbedrijven, onderzoeksinstituten en de overheid zoeken naar mogelijkheden om voedingsmiddelen minder zout te maken. Hier vind u informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van zoutreductie.

NIZO Food Research, kennispartner van VMT, levert mede informatie aan voor deze rubriek.

Lees al het nieuws over zoutreductie

Additieven

E-nummers

Lijst met additieven (e-nummers)

Bekijk hier de alfabetische lijst met additieven (e-nummers)

Lees verder

Monosodium Glutamate

Achtergrondinfo additieven

Bekijk hier een document met achtergrondinfo over levensmiddelenadditieven.

Lees verder