Ingrediënten

Nieuws

Risenta

Risenta bestormt Nederlandse markt met pasta op basis van sojabonen Sinds de zomer verkoopt Albert Heijn de pasta’s op basis van sojabonen van het Zweedse merk Risenta dat valt onder het Finse bedrijf Paulig Foods. Wat maakt deze pasta’s onderscheidend? VMT sprak met Carin van Thiel, marketing en salesmanager Risenta Nederland. “We spelen in op de minder koolhydratentrend.”

Meer nieuws

Kennis uit de markt

1 algenburgermetteff

Algen: hulkjes onder de voedingsstoffen Het grote publiek raakt steeds meer doordrongen van de gezondheidsvoordelen van plantaardige voeding, inclusief ‘superfoods’ als Chlorella en Spirulina. Dat de toepassing van algen in voedingsmiddelen nog geen hoge vlucht heeft genomen, is voor een belangrijk deel te danken aan de (niet zo lekkere) smaak. Maar daarvoor is inmiddels een oplossing.

Meer artikelen

Uitgelicht

zout

Zoutreductie

Zoutreductie is een belangrijk onderwerp in de voedingsmiddelenindustrie. Voedingsmiddelenbedrijven, onderzoeksinstituten en de overheid zoeken naar mogelijkheden om voedingsmiddelen minder zout te maken. Hier vind u informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van zoutreductie.

NIZO Food Research, kennispartner van VMT, levert mede informatie aan voor deze rubriek.

Lees al het nieuws over zoutreductie

Additieven

E-nummers

Lijst met additieven (e-nummers)

Bekijk hier de alfabetische lijst met additieven (e-nummers)

Lees verder

Monosodium Glutamate

Achtergrondinfo additieven

Bekijk hier een document met achtergrondinfo over levensmiddelenadditieven.

Lees verder