Ingrediënten

Nieuws

VegafitBurger

‘Eind van dit jaar produceren we alleen nog vegetarische producten’ “Wij groeien enorm! We krijgen elke week 1 a 2 klanten erbij.” Aan het woord is Remko Vogelenzang, directeur van Bobeldijk Food Group. Zijn bedrijf produceert de veganistische productenlijn Vegafit. Het bedrijf produceerde tot 10 jaar geleden nog alleen vleesproducten zoals slavinken. “De nieuwe fabriek voor Vegafit is alweer vol. We hebben een deel van de ruimtes van de vleesproductie al weer bij de vega fabriek moeten toevoegen.”

ENKCO_Halv-Om_Burger

Enkco introduceert hybride vleesproducten Enkco introduceert onder het label Halv-Om hybride producten voor de foodservice. De eerste producten zijn een gegaarde gehaktbal en een hamburger waar 30% champignons aan is toegevoegd.

Meer nieuws

Kennis uit de markt

1 algenburgermetteff

Algen: hulkjes onder de voedingsstoffen Het grote publiek raakt steeds meer doordrongen van de gezondheidsvoordelen van plantaardige voeding, inclusief ‘superfoods’ als Chlorella en Spirulina. Dat de toepassing van algen in voedingsmiddelen nog geen hoge vlucht heeft genomen, is voor een belangrijk deel te danken aan de (niet zo lekkere) smaak. Maar daarvoor is inmiddels een oplossing.

Meer artikelen

Uitgelicht

zout

Zoutreductie

Zoutreductie is een belangrijk onderwerp in de voedingsmiddelenindustrie. Voedingsmiddelenbedrijven, onderzoeksinstituten en de overheid zoeken naar mogelijkheden om voedingsmiddelen minder zout te maken. Hier vind u informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van zoutreductie.

NIZO Food Research, kennispartner van VMT, levert mede informatie aan voor deze rubriek.

Lees al het nieuws over zoutreductie

Additieven

E-nummers

Lijst met additieven (e-nummers)

Bekijk hier de alfabetische lijst met additieven (e-nummers)

Lees verder

Monosodium Glutamate

Achtergrondinfo additieven

Bekijk hier een document met achtergrondinfo over levensmiddelenadditieven.

Lees verder