Duurzaamheid

Nieuws

FoodFutureEvent2017

Food Future Event 2019: unieke kans om met eigen input te komen OPROEP – Herken je dat gevoel? Je zit bij een congres. Je schreef je in voor het evenement want het programma zag er interessant uit, de onderwerpen spraken je aan, de lunch tijdens foodcongressen is altijd zo lekker, het is de uitgelezen kans om concullega’s te spreken, je gaat omdat je altijd gaat en het is ook wel eens lekker een dagje weg te zijn van kantoor. Wat je reden ook is, dikke kans dat je niet altijd de tijd hebt om vóór het congres alvast na te denken over vragen die je wil stellen...

Meer nieuws

Kennis uit de markt

veiligheid

‘Kloof industriële veiligheid tussen multinationals en mkb dreigt’ KENNISPARTNER- Industriële veiligheid is dynamisch. Met grote regelmaat wordt wet- en regelgeving gewijzigd of worden nieuwe richtlijnen geïntroduceerd. En juist daar ontstaat een kloof tussen de grote multinationals en de middelkleine bedrijven. Veiligheidsadviseurs Mariëlla Buijze en Bert van Liere van Synergo Consultancy worden hier dagelijks mee geconfronteerd.

sproei

Duurzaam produceren? Werk aan de winkel. Rabobank publiceerde begin dit jaar een rapport waarin trends en ontwikkelingen binnen de foodbranche werden belicht. En die cijfers zijn positief. Begin dit jaar werd een groei verwacht van 3% van het bruto binnenlands product en een verdere groei van 2% in huishoudconsumptie. Dit houdt onder meer in dat mensen meer geld uitgeven aan voeding(sproducten), zowel binnens- als buitenshuis. Groei vraagt nagenoeg altijd om verandering. Waar zit de grootste uitdaging voor voedselproducenten?

Meer artikelen

Column Suzanne van der Pijll

suzannevanderpijll

Column: Op de boterham: eerst hartig, dan zoet. Met regelmaat komt bij ons thuis de vraag naar voren: 'Wat doe ik vandaag nou weer op mijn brood?' Zeker als we eens wat uitgebreider de tijd nemen om met elkaar aan tafel te ontbijten of te lunchen. Al van jongs af aan propageer ik hetzelfde motto als ik van thuis heb meegekregen: ‘Eerst hartig, dan zoet.' Een aloude wijsheid, ingegeven door het idee dat hartig gezonder is dan zoet, maar vooral ook dat van jongs af aan de smaakontwikkeling op gang moet komen.

Meer columns van Suzanne

Column Gerard Teuling

Gerard Teuling

Circulaire kibbeling en ananasplanten Een paar weken terug liep ik, op uitnodiging van visspecialist Nico Waasdorp, om 06:30 uur op de visafslag in IJmuiden. De aanleiding: vanaf 2019 moeten vissers alle ongewenste bijvangst (discards) meenemen aan land. De vraag is: Wat doe je met een reststroom van 40.000 ton die je niet voor humane consumptie mag gebruiken?

Meer columns van Gerard

Duurzame palmolie

Palmolievrucht

Palmolie is één van belangrijkste grondstoffen in de voedingsindustrie. VMT en kennispartner private ketenorganisatie MVO houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Via onderstaande link vindt u een serie artikelen over duurzame palmolie.

Bekijk de artikelen

Duurzaamheid: strategie en praktijk

Wereldbol in hand

Al het nieuws over duurzaamheid van VMT's kennispartner Schuttelaar & Partners leest u via onderstaande link.

 

Bekijk de berichten