Duurzaamheid

Nieuws

lambwestonmeijer

Lamb Weston/Meijer: CO2-reductie doel voor 2020 behaald Het kabinet en tal van andere spelers uit maatschappij en bedrijfsleven zijn druk doende om voor eind 2018 het definitieve Klimaatakkoord gereed te hebben. Het streven is om een CO2-reductie van 49% te behalen in 2030 ten opzichte van 1990. Bij de voedingsindustrie staat CO2-reductie scherp op de radar. Veel bedrijven zoals Lamb Weston/Meijer hebben al flinke slagen gemaakt.

Meer nieuws

Kennis uit de markt

PLUS fairtrade premie impact 2017

PLUS draagt 1,3 miljoen dollar premie af voor betere omstandigheden boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden In 2017 heeft PLUS 1,3 miljoen US dollar aan Fairtrade premie op huismerkproducten afgedragen. Dit blijkt uit de Impactbarometer 2017 van stichting Max Havelaar. Dit geld is onder andere besteed aan betere zorg en goed onderwijs voor arbeiders van duurzame producten in ontwikkelingslanden. Zo zijn mede door de bijdrage van PLUS schoollokalen gebouwd, ziekenhuizen ingericht en genieten kinderen van een warme lunch op school.

Meer artikelen

Column Suzanne van der Pijll

suzannevanderpijll

Column: Op de boterham: eerst hartig, dan zoet. Met regelmaat komt bij ons thuis de vraag naar voren: 'Wat doe ik vandaag nou weer op mijn brood?' Zeker als we eens wat uitgebreider de tijd nemen om met elkaar aan tafel te ontbijten of te lunchen. Al van jongs af aan propageer ik hetzelfde motto als ik van thuis heb meegekregen: ‘Eerst hartig, dan zoet.' Een aloude wijsheid, ingegeven door het idee dat hartig gezonder is dan zoet, maar vooral ook dat van jongs af aan de smaakontwikkeling op gang moet komen.

Meer columns van Suzanne

Column Gerard Teuling

Gerard Teuling

Circulaire kibbeling en ananasplanten Een paar weken terug liep ik, op uitnodiging van visspecialist Nico Waasdorp, om 06:30 uur op de visafslag in IJmuiden. De aanleiding: vanaf 2019 moeten vissers alle ongewenste bijvangst (discards) meenemen aan land. De vraag is: Wat doe je met een reststroom van 40.000 ton die je niet voor humane consumptie mag gebruiken?

Meer columns van Gerard

Duurzame palmolie

Palmolievrucht

Palmolie is één van belangrijkste grondstoffen in de voedingsindustrie. VMT en kennispartner private ketenorganisatie MVO houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Via onderstaande link vindt u een serie artikelen over duurzame palmolie.

Bekijk de artikelen

Duurzaamheid: strategie en praktijk

Wereldbol in hand

Al het nieuws over duurzaamheid van VMT's kennispartner Schuttelaar & Partners leest u via onderstaande link.

 

Bekijk de berichten