Duurzaamheid

Nieuws

Garnalenvissersboot

Garnalensector verduurzaamt met MSC-keurmerk De Deense, Duitse en Nederlandse garnalensector krijgt het MSC-keurmerk voor duurzame visserij. De voorzitter van de Coöperatieve Visserij Organisatie Kees van Beveren ontving namens Nederland het MSC-certificaat op dinsdag 12 december in Brussel.

Meer nieuws

Kennis uit de markt

Noordzeevis Picnic

Noordzeevis uit Scheveningen in schappen websuper Picnic Online supermarkt Picnic bezorgt voortaan als enige Nederlandse supermarkt verse Noordzeevis uit Scheveningen. Mede-oprichter Michiel Muller overhandigde in Scheveningen de eerste bestelling aan de Haagse cabaretier Sjaak Bral.

RSPO1

MVO-blog: vulkaan gooit bijna roet in eten palmolietop De ketenorganisatie MVO voor de oliën en vettensector neemt deel aan de 15e Round Table van de RSPO, die dit jaar gehouden wordt op Bali, Indonesië. Thijs Pasmans en Eddy Esselink doen verslag in een blog. Hieronder deel 1 en 2.

Meer artikelen

Column Suzanne van der Pijll

suzannevanderpijll

Column: Op de boterham: eerst hartig, dan zoet. Met regelmaat komt bij ons thuis de vraag naar voren: 'Wat doe ik vandaag nou weer op mijn brood?' Zeker als we eens wat uitgebreider de tijd nemen om met elkaar aan tafel te ontbijten of te lunchen. Al van jongs af aan propageer ik hetzelfde motto als ik van thuis heb meegekregen: ‘Eerst hartig, dan zoet.' Een aloude wijsheid, ingegeven door het idee dat hartig gezonder is dan zoet, maar vooral ook dat van jongs af aan de smaakontwikkeling op gang moet komen.

Meer columns van Suzanne

Column Gerard Teuling

Gerard Teuling

Circulaire kibbeling en ananasplanten Een paar weken terug liep ik, op uitnodiging van visspecialist Nico Waasdorp, om 06:30 uur op de visafslag in IJmuiden. De aanleiding: vanaf 2019 moeten vissers alle ongewenste bijvangst (discards) meenemen aan land. De vraag is: Wat doe je met een reststroom van 40.000 ton die je niet voor humane consumptie mag gebruiken?

Meer columns van Gerard

Duurzame palmolie

Palmolievrucht

Palmolie is één van belangrijkste grondstoffen in de voedingsindustrie. VMT en kennispartner private ketenorganisatie MVO houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Via onderstaande link vindt u een serie artikelen over duurzame palmolie.

Bekijk de artikelen

Duurzaamheid: strategie en praktijk

Wereldbol in hand

Al het nieuws over duurzaamheid van VMT's kennispartner Schuttelaar & Partners leest u via onderstaande link.

 

Bekijk de berichten

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X