Symposium nieuwe wegen naar gezonde voeding

Wageningen, 21 september 2017 13:26 | Schuttelaar & Partners

Op de Voedseltop is beloofd dat we het gezondste land van Europa worden. Maar hoe staan we er na 6 maanden eigenlijk voor? Welke interventies helpen echt bij het realiseren van een gezonder eetpatroon?

Tijdens het symposium “Nieuwe wegen naar gezonde voeding” op 17 oktober delen vertegenwoordigers uit wetenschap, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties hun kennis en visies.

Het symposium start met presentaties van o.a. Matthijs van den Berg (RIVM), Jaap Seidell (VU), Hans van Trijp en Kees de Graaf (beiden WUR). Met aandacht voor het akkoord productsamenstelling, effectieve interventies, Vinkjes en de business case gezonde(re) voeding. Of is er geen business case?

 

Welke routes

Tijdens het publieke debat, onder leiding van Gijs Weenink, wordt aan de hand van prikkelende stellingen gezocht welke routes leiden naar gezonde(re) voeding. Waar staan we, welke acties zijn nodig en wie pakt deze op. Gaat het allemaal wel snel genoeg of zijn de initiatieven een druppel op een gloeiende plaat. Wat moet er nog allemaal gebeuren om de ambities van de Voedseltop te realiseren? Bij het debat geven o.a. Henk Reinen (VWS), Marian Geluk (FNLI), Gerda Feunekes (Voedingscentrum), Marc Jansen (CBL) en Gerjan Huis in 't Veld (Consumentenbond) hun visie.

 

Symposium

Het symposium vindt plaats op de Wageningen Campus op 17 oktober tijdens de Dutch Agri Food Week. Wageningen University & Research heet iedereen die op de hoogte wilt blijven en eventueel een bijdrage wil leveren aan de discussie van harte welkom. U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.