Standard Investment koopt na Riedel ook Beyond Brands

Amsterdam, 30 oktober 2017 10:57 | Sophie Laemers

Standard Investment neemt drankenproducent Beyond Brands over. Dit nieuws volgt niet lang na de aankondiging van de overname van FrieslandCampina Riedel B.V. afgelopen zomer.

De acquisitie van Beyond Brands, bekend van merken zoals Pickwick Ice Tea en Wicky food for kids, is een belangrijke ontwikkeling in de aankoop van Riedel.

De overname van Riedel,  producent van onder andere Appelsientje, Dubbel Friss en CoolBest, wordt naar verwachting eind dit jaar afgerond.

Slimme groei

“Beyond Brands heeft in een paar jaar tijd laten zien hoe je in de zeer uitdagende markt van vruchtensappen, siropen en ice tea’s op een slimme manier kan groeien.” zo meldt Guido Grobbink, partner bij Standard Investment.

“Beyond Brands groeit niet alleen met mooie producten, maar ook dankzij een heldere strategie, een resultaatgerichte manier van werken en een platte organisatiestructuur. Ik ben ervan overtuigd dat Riedel enorm zal profiteren van de kennis, ervaring en energie van het team van Beyond Brands,” gaat Grobbink verder.

Nieuw management

Het team van Beyond Brands, bestaande uit Bas Boswinkel, Leonie Kortleve en Chantal Singels, vormt na de overname het management bij Riedel. Bas Boswinkel was voor de oprichting van Beyond Brands algemeen directeur van Heinz Benelux. Ook Kortleve en Singels werkten voorheen bij Heinz. Zij zullen binnen Riedel verantwoordelijk zijn voor sales en marketing.

Volgens het Financieele Dagblad heeft de huidige directrice van Riedel, Marjan Skotnicki-Hoogland, haar vertrek bij klanten aangekondigd.

Fabriekscapaciteit

Naar verwachting zal zowel de versterking van het management als de productportefeuille van Beyond Brands op termijn resulteren in meer productie voor de fabriek van Riedel in Ede.