Plus breidt assortiment klimaatneutrale koffie uit

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 1 april 2016 09:00 | Bianca van de Schraaf

Plus breidt haar assortiment Fairtrade-koffie verder uit met acht klimaatneutrale-varianten. Want de productie van klimaatneutrale koffie heeft geen schadelijke gevolgen voor het klimaat stelt de supermarktketen.

Naast de Limited Edition uit Colombia gaat het om drie soorten Plus Moment Single Origin – alle vier verkrijgbaar als zak koffiebonen van 500 gram en als pakje met tien cups.

Klimaatneutrale koffie

Volgens Plus staat de koffieteelt door klimaatverandering onder druk. Met fairtrade klimaatneutraal geproduceerde koffie wil de supermarktketen de productie van koffie garanderen.

 

Fairtrade premies

In 2015 droeg de supermarktketen bijna 600.000 dollar af aan Fairtradepremies aan koffieboerenorganisaties in ontwikkelingslanden.

 

Koffiebonen en -cups

De nieuwe varianten zijn in lijn met het verantwoorde koffieaanbod van de supermarktketen. Alle huismerkkoffie zoals filterkoffie, bonen, pads en cups is Fairtrade gecertificeerd.  Alle koffiezakken met bonen zijn voor 6,99 euro bij Plus verkrijgbaar; alle cups liggen voor 2,49 euro in de schappen.

 

Gratis espressokopje

Klanten ontvangen – zolang de voorraad strekt – een genummerd kunstkopje bij aankoop van drie zakken bonen of zes pakjes cups, beide uit de Single Origin Landen-reeks. Kunstenares en koffieliefhebster Nina Bru  ontwierp het bijpassende espressokopje.