Nieuwe richtlijnen voor versverwerkende industrie

Arnhem, 25 september 2014 10:41 | Mariska van der Gaag

TOP bv & Campden BRI presenteren nieuwe richtlijnen voor hygiënisch ontwerp. Deze richtlijnen worden gepresenteerd op het eerste internationale seminar over hygiënisch ontwerp voor de versverwerkende industrie. 23 oktober vindt dit seminar plaats in Arnhem.

Dankzij de richtlijnen kunnen machinebouwers en verwerkers van groente, fruit, vlees en vis betere machines en productieruimtes ontwerpen. volgens TOP bv & Campden BRI staat hygiëne voorop en worden voedselveiligheidsrisico’s met deze richtlijnen verkleind.

Voedselveiligheidsrisico’s

Top bv en Campden BRI zien de noodzaak in voor deze richtlijnen omdat de voedselveiligheidsrisico’s in de versverwerkende industrie groot zijn. De industrie werkt met versproducten en het risico op bijvoorbeeld een salmonellabesmetting, is dan groot.

‘Bestaande richtlijnen niet toereikend’

“Er bestaan al wel richtlijnen voor hygiënisch ontwerp, zoals EHEDG, maar die zijn vaak niet toereikend of niet van toepassing voor de versindustrie.” Aldus Wouter de Heij, directeur van TOP bv. De nieuwe richtlijnen geven de versverwerkende industrie een betere inschatting van wat wel en niet veilig is bij de aankoop van machines en de inrichting van een fabriek, licht de Heij toe.

Het seminar vindt gelijktijdig met en op dezelfde locatie als de Food Valley Expo plaats. De twee evenementen zijn hierdoor eenvoudig te combineren.