Nieuwe EHEDG-gecertificeerde pompen op FoodTech

FoodTech, de vakbeurs die op 15 en 16 mei plaatsvond in Autotron Rosmalen, bracht oplossingen voor efficiënt en veilig werken. Ook hygiënisch werken was daarbij aan de orde, met als een van de noviteiten de EHEDG-gecertificeerde draai/zuigerpomp die Delta-P toonde.

“Deze pomp heeft het EHEDG-certificaat zonder dat er concessies zijn gedaan aan de pompeigenschappen”, vertelt Dirk jan Elmendorp, directeur van Delta-P bij een bezoek aan zijn stand op de vakbeurs FoodTech. “Dat was bij het vorige type nog wel het geval.”

Hygiënische pomp

Belangrijk kenmerk van de hygiënische pomp is dat de seals aan de voorzijde zijn geplaatst. Dit voorkomt dode ruimte. Daarnaast is er een reinigingsnozzle ingebracht. “En belangrijk is dat de pomp ‘drainable’ is”, voegt Elmendorp toe.

De ZP3 pomp is te gebruiken voor visceuze vloeistoffen als sauzen, yoghurt en sappen, en is met name ook geschikt voor dunne vloeistoffen met deeltjes erin. Voorbeeld is rijstepap, waar door de werking van de pomp de rijstdeeltjes niet beschadigen.

Centrifugaalpomp

Ook nieuw en eveneens EHEDG-gecertificeerd was de centrifugaalpomp die Delta-P tentoonstelde. “Een robuuste pomp”, omschrijft Elmendorp, die een hoge efficiency geeft. Hij noemt als voorbeeld de toepassing bij indampers. “Daar heb je betrouwbare apparatuur nodig. Als de pomp stopt, ligt de indamper stil met alle gevolgen van dien. Dat wil je niet.”

De nieuwe pomp is eveneens ‘front loaded’ en uitgevoerd met een dubbel mechanisch seal van over de gehele range slechts één maat.

lees VMT online:

Innovatieplein FoodTech toont nieuwe technologie