Nestlé reduceert zout- en suikergehalte in kindermaaltijden

Amstelveen, 22 mei 2018 13:00 | Jorine van Knippenberg

Nestlé wil via het initiatie ‘Nestlé for healthier kids’ het zout- en suikergehalte in kindermaaltijden reduceren en de hoeveelheid groente verhogen.

Nestlé past jaarlijks de formules van bijna een derde van al haar bestaande voedingsproducten aan, waarbij het bedrijf probeert om hier meer fruit, groenten en vezelrijke granen aan toe te voegen. Daarnaast blijft Nestlé ook doorgaan met het verminderen van suiker, zout en verzadigd vet in haar producten.

Ontwikkeling nieuwe producten

Naast het aanpassen van bestaande producten richt Nestlé zich ook op het lanceren van nieuwe gezonde producten. Zo werden er in 2017 meer dan duizend nieuwe producten gelanceerd. Voorbeelden zijn de Gerber Grabbers Strong Veggies groente- en fruitpurees en Nesquik Alphabet volkoren ontbijtgranen met gereduceerde suikers.  

Doelstellingen 2020

Nestlé heeft enkele doelen opgesteld voor haar initiatief Nestlé for healthier kids voor 2020:

  • Het toevoegen van 750 miljoen porties (80g) groente aan de producten
  • Het toevoegen van 300 miljoen porties (16g) verzelrijke granen, peulvruchten, noten en zaden aan de producten
  • Het suikergehalte in producten verder verlagen met vijf procent (sinds 2000 is dit al met 34% verlaagd)
  • Het zoutgehalte in producten verder verlagen met tien procent (sinds 2000 is dit al met 20% verlaagd)
  • De belofte uit 2014 nakomen om verzadigde vetten met tien procent te verminderen in alle relevante producten die niet voldoen aan de aanbevelingen van de WHO.