Nescafé brengt koffie met Microgrinds op de markt

Deventer, 4 oktober 2016 10:15 | Sophie Becking

Het koffiemerk Nescafé heeft begin oktober een koffielijn met zeer fijngemalen koffiebonen, Microgrinds genaamd, geïntroduceerd. Deze koffie heeft een vollere koffiesmaak en de geur is verbeterd. Hiermee speelt Nescafé in op de wens van de koffiedrinker om op de werkvloer ook goede koffie te drinken.

De Nescafé Micro Roasted Coffee technologie is ontwikkeld door een team van koffie-experts in Zwitserland. De nieuwe  technologie zorgt voor behoud van smaak en geur van de gemalen bonen.  De nieuwe blends zijn gemaakt met Arabica en Robusta bonen, waarvan 3-5 procent zeer fijngemalen is. Deze zeer fijngemalen bonen heten Microgrinds.

Gewend aan betere koffie

Consumenten zijn tegenwoordig gewend om thuis of in de horeca betere koffie te drinken en hebben daarom ook hogere verwachtingen over de koffie op bijvoorbeeld de werkvloer. Uit onderzoek naar koffietrends op de werkvloer bleek dat de consument de koffie vooral beoordeelt op smaak en geur. Volgens het onderzoek moet de koffie tegenwoordig sterker zijn en voller van smaak. Daarnaast is het aanbod van diverse blends een belangrijk punt volgens de consument.

Smaakvoller

‘Met Microgrinds koffie hebben we een zeer sterke troef in handen voor smaakvollere koffie op kantoor’, zegt Laurent Willaerts, directeur van Nestlé Professional Nederland. ‘De trend naar betere koffie was al enige tijd zichtbaar, daarom hebben we bij Nescafé hard gewerkt aan deze innovatie. Nieuwe koffies zijn van te voren uitvoerig en succesvol getest in Nederland, waardoor onze verwachtingen, net zoals die van onze klanten, hoog liggen.’