NVWA start weer onderzoek Willy Selten

, 4 november 2013 01:18 | Maurice de Jong

Medio oktober vertelde de curator van Willy Selten dat er geen bewijs is voor grootschalige fraude met vlees door het bedrijf. De NVWA belooft het vlees nog eens te onderzoeken.

In een brief aan de Tweede Kamer laat staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken weten dat een extern bureau nog eens zal uitzoeken waar Willy Seltens vlees vandaan komt.

Beslag vlees

Eerder dit jaar legde de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) nog beslag op het vlees van het Noord-Brabantse vleesbedrijf op verdenking van fraude. Willy Selten zou rundvlees vermengd met paardenvlees als 100% rundvlees verkopen.

Op verzoek van de Kamer reageerde Dijksma op de uitlatingen van de curator. Die zegt de herkomst van het vlees te willen aantonen om het alsnog te kunnen verkopen. Dit zou €6 miljoen opleveren.

Bewijs herkomst

Tot nu toe leverde de curator nog geen bewijs aan voor de herkomst van het vlees. Volgens de NVWA is daarom niet duidelijk of het voldoet aan de voedselveiligheids- en traceerbaarheidseisen.

Volgens de NVWA klopt de administratie van Willy Selten niet. Uit onderzoek komt onder andere een verschil naar voren tussen de beschikbare hoeveelheid vlees en de gefactureerde hoeveelheid.

Een extern bureau zal de resultaten uit het onderzoek van de curator naar de traceerbaarheid van het vlees gaan onderzoeken. De curator belooft hieraan mee te werken.

Lees VMT online:
'Niks mis met vlees Willy Selten'
Dossier paardenvleesschandaal