Mogelijk glasstukjes in flesjes Stella Artois

Leuven (BE), 3 april 2018 11:07 | Jorine van Knippenberg

Stella Artois haalt een aantal van haar groene flesjes van 33 centiliter terug. Deze worden in Nederland verkocht via Jumbo Supermarkten en in een beperkt aantal cafés en restaurants geserveerd.

Voor de flesjes geldt dat er enkele afwijkingen in zijn ontdekt, die ervoor kunnen zorgen dat kleine stukjes glas afbreken, die vervolgens mogelijk in het bier vallen. Het gaat volgens Stella Artois om 3,85 procent van alle in Nederland verkochte glazen flesjes Stella Artois. De afwijkingen ontstonden bij een externe glasproducent die een fractie van de niet-herbruikbare groene Stella Artois flesjes produceert, aldus Stella Artois. Het wordt consumenten afgeraden het bier te drinken.

Betrokken flesjes

De betreffende flesjes zijn al uit de schappen gehaald en de voorraad bij distributeurs en supermarkten werd geblokkeerd. Nederlanders kunnen thuis hun eigen flesjes nakijken. Het gaat hierbij om flesjes met houdbaarheidsdatum 20/2/18, verpakkingscode 49 en tijdcode 0.00-6.00 en om flesjes met houdbaarheidsdatum 3/6/18, verpakkingscode 49 en tijdcode 9.00-21.00. Consumenten kunnen hier meer informatie vinden over waar de codes zich bevinden op de flesjes.

Reactie brouwerij AB InBev

Naast Nederland worden er ook flesjes terug geroepen in België en Spanje. Ook werd er contact opgenomen met exportpartners in Malta, Cyprus, Griekenland, Portugal, Ile de Reunion en Polen om voorzorgmaatregelen te nemen. “De veiligheid van onze consumenten is onze topprioriteit. We roepen uit voorzorg het zeer beperkt aantal potentieel betrokken flesjes terug,” zegt Jean Jacques Velkeniers, AB InBev president West-Europa.

Consumenten die in het bezit zijn van potentieel betrokken flesjes komen in aanmerking voor compensatie. Horeca-exploitanten kunnen de flesjes retourneren volgens de gebruikelijke procedure voor lege, herbruikbare flessen. Met vragen kunnen zij terecht op het nummer 076-5253800.