Lavazza adviseert consument: maak handtas van koffieverpakking

Turijn (Italië), 2 november 2017 12:56 | Sophie Laemers

De Italiaanse koffiemaker Lavazza heeft een bijzondere manier gevonden om producten te recyclen en hiermee afval te verminderen. Met de koffieverpakkingen van Lavazza is het nu mogelijk om er een dameshandtas van te maken, de zogenoemde ‘clutch’.

De groeiende populariteit van duurzaamheid zorgt voor originele en creatieve oplossingen, zo blijkt wel uit de handgemaakte accessoire. Voor het maken van een clutch zijn ongeveer 25 koffieverpakkingen nodig.

 

“Lavazza is zich erg bewust van de foodprint. Daarom komen we als soort van extraatje met een doe-het-zelver voor de opkomende kerstperiode,” aldus Maxine de Wilde van Lavazza.

 

Afval

In het duurzaamheidsrapport van Lavazza uit 2016 blijkt dat de totale hoeveelheid afval dat Lavazza produceert in 2016 iets is toegenomen ten opzichte van 2015.

Echter is deze hoeveelheid verwaarloosbaar volgens het Italiaanse koffiebedrijf, gezien een grotere  koffieproductie in 2016.

Lavazza produceerde relatief minder afval tijdens de verwerking van plastic in capsules en aanpassingen in het productieproces die ervoor zorgden dat het materiaal hergebruikt kon worden.

Aan de hand van een infographic legt Lavazza uit hoe de clutch bag gemaakt wordt:

 

Lavazza infographic clutch