Koude pers geschikt voor Europese markt

Zwolle, 9 december 2014 15:28 | Maja Plomp

Een koude pers komt deze maand op de markt die voldoet aan de Europese standaarden.

JFPT/foodlife en Cool Wave Processing hebben samen een nieuwe pers ontwikkeld, The Cold Press No.1. De pers is gebaseerd op de cold press technologie die in de Verenigde Staten al enige jaren op de markt is voor de productie van verse groentesappen. Door koud te persen blijven nutriënten en de verse smaak van groente- en fruitsappen het beste behouden. De bedrijven hebben de pers zodanig aangepast dat die voldoet aan de Europese wetgeving op het gebied van hygiëne (EHEDG) en veiligheid (CE).

The Cold Press No.1

De pers voor de Europese markt bestaat grotendeels uit roestvrij staal, ook de elektrische kast die normaal van kunststof is. Er is gebruik gemaakt van ronde buizen in plaats van rechte. Bovendien is alle kunststof van blauw plastic in plaats van wit. Hiermee voldoet de koude pers aan de EHEDG richtlijnen. Er is in het ontwerp rekening gehouden met het schoonmaken van het apparaat.

Beschikbaarheid

Geïnteresseerden kunnen de pers bezichtigen in Zwolle, het testcentrum van JFPT/ foodlife. Deze maand wordt de eerste versie van de pers uitgegeven, met een capaciteit van 100 liter per uur. In januari 2015 komen nog tien persen beschikbaar. In de loop van 2015 komen er ook persen beschikbaar met een grotere capaciteit.