‘Hygiënisch ontwerpen leidt tot besparing’

Utrecht, 11 september 2014 15:57 | Mariska van der Gaag

Voor wie actief is in de voedingsmiddelenindustrie wordt binnen World of Automation & Drives op donderdagmiddag 2 oktober het seminar ‘Hygiënisch ontwerpen & aandrijftechniek’ georganiseerd.

EHEDG Nederland (European Hygienic Engineering & Design Group) laat zien waar rekening mee gehouden moet worden bij hygiënisch ontwerpen en schetst een roadmap voor normeringen, wet- en regelgeving.

World of Automation & Drives is een van de vier 'werelden', die samen de technologievakbeurs World of Technology & Sience (WoTS) vormen van 30 september tot en met 3 oktober in Jaarbeurs Utrecht.

Machinebouw

Waar dient men in de machinebouw rekening mee te houden en wat gebeurt er als het misgaat? dat is de centrale vraagstelling tijdens het seminar. Vervolgens gaan diverse sprekers in op de mogelijkheden die aandrijftechniek biedt voor concrete vraagstukken:

-Welke aspecten bij het bepalen van de TCO zijn er van belang bij investeringen in hygiënische robots?
-Wat is de invloed van materiaalkeuze in het ontwerp?
-Hoe bescherm je onderdelen in het ontwerp voor een goede reinigbaarheid en onderhoud?

Hygiënisch ontwerpen leidt tot besparing

Zo laat VSE zien dat hygiënisch ontwerpen tot besparing leidt en vertellen Wittenstein en Electro ABI hoe mechanische aandrijftechnieken inspelen op de behoeftes van de praktijk met roestvrijstalen motoren en robots. Hoe er wordt omgegaan met de versoepeling van ontwerpeisen voor afscherming in verband met bacterievorming vertellen sprekers van SMC Pneumatics en Festo.