Holstaal presenteert HST-Q buizen en bochten

Utrecht, 22 september 2014 14:25 | Mariska van der Gaag

Dochteronderneming van Heleon Group, Holstaal BV, presenteert tijdens de Industrial Processing beurs in Utrecht haar HST-Q-programma. De serie roestvaststalen HST-Q buizen zijn gecertificeerd volgens de EHEDG richtlijnen. Sinds kort levert Holstaal ook bijbehorende bochten, vervaardigd uit deze EHEDG gecertificeerde buis.

Holstaal heeft de afgelopen vijftig jaar een programma opgebouwd dat garant staat voor een duurzame en economische toepassing. Door middel van de HST-Q gecertificeerde kwalitatieve componenten voldoen de buizen en bochten aan dezelfde afwerking en kwaliteit.

HST-Q bochten

De HST-Q buis is geschikt voor het maken van bochten. Dit door de homogene materiaalsamenstelling van de buis. De bochten worden tijdens een speciaal buigproces gemaakt, waardoor een hoge kwaliteit en een gemiddelde inwendige ruwheid van Ra=0,8µm is gewaarborgd. Na het buigen worden de HST-Q bochten tien minuten volbad gebeitst, geïnspecteerd en wordt de inwendige ruwheid gecontroleerd, waarna de bochten worden voorzien van het HST-Q logo, kwaliteit-/werkstofnummer en het chargenummer.

Kwaliteit

De kwaliteit van het HST-Q programma worden gecertificeerd door de EHEDG richtlijnen. De kwaliteit van deze serie buizen ligt boven de gestelde kwaliteit onder EN10357.

Industrial Processing wordt gehouden van 30 september t/m 3 oktober in Utrecht.