Failliet vleesbedrijf Van Hattem maakt doorstart

Zutphen, 10 november 2014 17:44 | Maurice de Jong

De rechtbank in Zutphen verklaarde vleesbedrijf Van Hattem failliet. Het bedrijf kreeg al uitstel van betaling nadat het in opspraak raakte door het paardenvleesschandaal.

Begin dit jaar vonden voedselinspecteurs resten paardenvlees in als rundvlees gelabelde producten. Vanwege het gesjoemel met paardenvlees legde de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) Van Hattem stil. De voedselautoriteit verbood de vleesverwerker te slachten en vlees te verhandelen.

NVWA

De NVWA verordonneerde Van Hattem vijftienduizend ton vlees van de markt te halen omdat het vleesbedrijf rommelde met de administratie. Zo waren er tientallen paarden en pony’s uit de boekhouding verdwenen. Vermoedelijk verwerkte de vleesverwerker delen van het vlees van deze dieren in rundvleessnippers.

Dutch Meat Company

Een paar maanden eerder, in maart, verklaarde de rechtbank Van Hattem al deels failliet, maar het bedrijf kon zijn deuren in april weer openen. Van Hattem waar zeventig mensen werkten, kondigde aan een doorstart te maken onder de naam ‘Dutch Meat Company’.