FNLI geeft inkijkje in optreden tijdens fipronil-crisis

Utrecht, 26 oktober 2017 10:24 | Hans Damman

Marian Geluk, directeur van het FNLI, komt op het Fipronil Event dat VMT op 7 november 2017 organiseert, met een reconstructie van hoe deze koepelorganisatie tijdens de fipronil-crisis moest laveren tussen achterban, politiek, handhaving en pers.

Daarnaast geeft zij een inkijkje geven in het crisismanagement vanuit de FNLI en hoe risicoperceptie de beeldvorming heeft beïnvloed.

Gehele keten

Behalve de FNLI zullen ook vertegenwoordigers van pluimveehouders, diervoerderindustrie, en CBL hun ervaringen delen met de deelnemers, daarbij aangeven wat er in hun ogen beter had kunnen gaan en welke wensen zij hebben voor toekomstige crisis.

Openbaar Ministerie

Ook het Openbaar Ministerie zal een presentatie verzorgen waarin zij nader ingaat op wanneer zij besluit een strafrechtelijk onderzoek te starten en hoe dit onderzoek in zijn werk gaat en de consequenties voor andere onderzoekstrajecten.

Constructief debat

Via een open debat zullen naar aanleiding van de presentaties van de sprekers gezocht worden naar handvatten voor oplossingen voor gesignaleerde problemen en wensen zodat een volgend incident niet snel zal escaleren in een nieuwe crisis.

 

Risicoanalyse, - management en communicatie zullen door debatleider Ad Nagelkerke van advies en communicatiebureau Schuttelaar & Partners, uitgebreid worden besproken met sprekers en deelnemers in de zaal.

 


Op 7 november 2017 gaat het Fipronil Event om 09:00 van start in hotel Vianen. Schrijf je nu in.