Café Royal introduceert vernieuwde capsules voor machines van Nescafé Dolce Gusto

Birsfelden, Zwitserland, 6 september 2017 14:08 | Sophie Laemers

Café Royal produceert vanaf nu koffiecapsules met Aroma-Seal-technologie. Voorheen waren de koffiecapsules uitsluitend zuurstofdicht, maar met de Aroma-Seal-technologie zijn de capsules nu nog beter afgesloten en dus gegarandeerd aromabeschermend. Hiermee zorgt het Zwitsers koffiemerk voor een primeur in de koffie industrie.

“De laag bekleedt zowel de binnenkant, als de buitenkant van de capsules. De laag is nog dunner en vormt een barrière voor zuurstof en smaken”, zo legt Stéphanie Ribbens van Café Royal uit. “Doordat de koffie nu beter beschermd is, smaakt de koffie nog intenser dan voorheen.”

Duurzaam

Door het verdwijnen van de aromabeschermende verpakking in de doos wordt de hoeveelheid verpakkingsmateriaal gereduceerd en wordt de verpakking in zijn geheel kleiner. “Wij hechten veel waarde aan een duurzame koffieproductie,” aldus Michael Sandmeier, Head of business unit Café Royal. “De verpakking is daar een essentieel onderdeel van.”

Marktleider

Per jaar verwerkt Delica AG 12.200 ton ruwe koffie en is hiermee één van de grootste en succesvolste koffiebranderijen op de Zwitserse markt. Sinds tweeënhalf jaar is Delica AG met zijn merk Café Royal marktleider in Zwitserland op het gebied van de met Nespresso compatibele koffiecapsules.