Programma

MBM_FFE_header_696px_jan2019

Datum dinsdag 9 april 2019
Locatie NBC, Nieuwegein
Prijs VMT-abonnees € 395,- 
Niet-abonnees € 495,-

Programma

09.00 uur             Ontvangst | Ontmoet vakcollega's en de exposanten!

09.30 uur             Opening door dagvoorzitter Sarah Arayess | Advocaat | Hoogenraad en Haak

Sarah Arayess Hoogenraad en Haak NIEUW-200x300 

09.35 uur             VOORTGANG INVULLING PREVENTIEAKKOORD
PaulBlokhuis-200x300px   Staatssecretaris Blokhuis | Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

 

 

 

 

 

10.15 uur             HOE DE VERLEIDERS HUN VERANTWOORDELIJKHEID NEMEN
Marian Geluk FNLI-200x300    Marian Geluk | Directeur | FNLI
     Preventieakkoord: opstart en inzet
     De wortel- en stokdiscussie in de preventieaanpak:
       wat helpt nou echt, en waarom?
     Het voedselkeuzelogo ontrafeld

 

 

 

10.45 uur             PAUZE | Ontmoet vakcollega's en de exposanten! 

11.25 uur             PANELDISCUSSIE met foodindustrie over transities sector
                                Met o.a. Michel Driessen, Verstegen; Jolanda Soons, Lamb Weston / Meijer;
                                Toine Timmermans, Wageningen Food & Biobased Research;
                                Willem Lageweg, Kwartiermaker Transitiecoalitie Voedsel
 
                                Thema’s: Gezondheid, Circulaire productie, Alternatieve eiwitten, Voedselfraude

12.00 uur             VOEDING IN DE RUIMTE EN LESSEN VOOR OP AARDE
AngeloVermeulen-200px    Angelo Vermeulen | Onderzoeker ruimtesystemen, bioloog, kunstenaar |
    SEAD (Space Ecologies Art and Design)
    ■ Wat kunnen we leren van de ruimtevaart over de toekomst van
        voeding met name circulair produceren?
    ■ De noodzaak voor transdisciplinair werken om de noodzakelijke transitie
        in food te bereiken
    ■ Deep Future Thinking: een methode om toekomstscenario's te ontwikkelen.

 

12.30 uur             LUNCHPAUZE | Ontmoet vakcollega's en de exposanten!

13.30 uur             Parallelsessieronde 1

BREAKOUT A1
Sessievoorzitter:
Marjan De Bock-Smit
Oprichter/CEO SIM

BREAKOUT B1
Sessievoorzitter:
Karin Verzijden
Advocaat Axon Advocaten

BREAKOUT C1
Sessievoorzitter:
Annet Roodenburg
Lector Voeding en
gezondheid, HAS
BREAKOUT D1

Sessievoorzitter:
Toine Timmermans
directeur SamenTegen
Voedselverspilling

Productintegriteit aangescherpt door IFS
Beleidsontwikkelingen

Marjan de Bock-Smit,

oprichter en eigenaar

SIM Supply


Johan Hulleman, manager

Duurzaamheid & Kwaliteit,
Jumbo Supermarkt

-> meer info

 

Alternatieve eiwitten:
Wat vertellen we de consument?
Juridisch kader
alternatieve proteïnen

Karin Verzijden, AXON Advocaten

Jos Hugense, CEO Meatless

-> meer info

Communicatie gezonde voeding
Voedselkeuzelogo

Annet Roodenburg
Lector Voeding en
gezondheid, HAS

Jaap Seidell, hoogleraar
Voeding en Gezondheid
aan de Vrije Universiteit
Amsterdam

-> meer info

De circulaire fabriek
Energie en water

Jolanda Soons-Dings,
programmaleider
duurzaamheid,
Lamb Weston/Meijer

Broeder Isaac,
Abdij Koningshoeven
en Istvan Koller,
strategisch omgevingsmanager
industrie, Waterschap
de Dommel

-> meer info

14.10 uur             Zaalwissel

14.20 uur             Parallelsessieronde 2

BREAKOUT A2
Sessievoorzitter:
Marjan De Bock-Smit
Oprichter/CEO SIM
BREAKOUT B2
Sessievoorzitter:
Karin Verzijden
Advocaat Axon
Advocaten
BREAKOUT C2
Sessievoorzitter:
Annet Roodenburg
Lector Voeding en
gezondheid, HAS
BREAKOUT D2

Sessievoorzitter:
Toine Timmermans,
directeur Samen
Tegen Voedsel-
verspilling

Productintegriteit
aangescherpt door
IFS
Implementatie      

Julia Füellenbach,  
IFS Technical Project
Manager

 

Bert Urlings, Director
Quality Assurance
and Public Affairs,
Vion

  

-> meer info

Alternatieve eiwitten:
Wat vertellen we de
consument?
Back to the future
of meat   

Tom Mohrmann,
Protifarm


A
lles Wat Je Altijd Al
Wilde Weten Over
De Nieuwe Hamburger

Daan Luining, Meatable

-> meer info

Communicatie
gezonde voeding
Ervaringen
in de praktijk

Pascale Boulanger 
Public affairs,
Colruyt Group

 

Ika van de Pas,
Director Quality
Development and
Support, Albert Heijn

 

-> meer info

Verwaarding
van rest-
stromen
Voedselverspilling   

Sanne Stroosnijder,
Business Development
Manager,
Wageningen
University and
Research (WUR)

       

Alex van
Kuilenburg
,
Business Unit
Manager Food
Milgro

Moayad
Abushokhedim

Oprichter, 7th Circle

 

-> meer info

15.00 uur             PAUZE | Uitreiking Jaarprijs Goede Voeding!

16.00 uur             Parallelsessieronde 3

BREAKOUT A3
Sessievoorzitter:
Leontien Hasselman
-Plugge

CEO SIM

BREAKOUT B3
Sessievoorzitter:
Karin Verzijden,
AXON advocaten

BREAKOUT C3

BREAKOUT D3
Sessievoorzitter:
Charlotte Linnebank
Questionmark

Lagerhuisdebat:
Welke toekomst is
er voor blockchain
in food?

Bart van
Maarseveen

(The Fork)

 

Marianne van Keep
(Verstegen Spices &
Sauses)

 

-> meer info

 

Debat: Start-ups
in alternatieve
eiwitten: wat werkt
wat niet?

Debatteer mee met:
Daan Luining,
CTO Meatable
Florentine
Fockema

Andreae,
NBI Investors
Marloes
Groenewegen
,
Operations
Director Startlife
Paulus Kosters,
Senior project
manager
GreenProtein
Frank van Noord,
innovatiedirecteur
Cosun
           

-> meer info

           
           

Workshop:
Dirty Label Revolutie

met kunstenaars-
collectief Eat Art

Alexander
Geijzendorffer
en
Lukas Taks van EAT
ART collective

-> meer info

Workshop:
communiceren
over
duurzaamheid

Met Charlotte
Linnebank
, directeur
Questionmark en
Orfirah Hogeman-
Helstone

business developer
QM intelligence

-> meer info

16.40 uur             Netwerkborrel | Ontmoet vakcollega's en de exposanten!

17.40 uur             Einde