Jos Hugense

CEO Meatless

Jos Hugense 2Vanaf 1980 tot 2007 is Jos Hugense werkzaam geweest als professional in verschillende sectoren van de vleesverwerkende industrie, voornamelijk in de ontwikkeling en productie van gekookte vleesproducten. Als de derde generatie van een familie van slagers en vleesverwerkers, besloot Hugense in 2004 over te schakelen van een succesvolle carrière in de vleesverwerkende industrie naar de productie van plantaardige ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie. Hij richtte het bedrijf Meatless in 2006 op als een zuivere start-up. Meatless is een innovatieve onderneming die getextureerde producten op basis van granen en peulvruchten ontwikkelt en produceert. Meatless heeft zich ontwikkeld tot een ingrediënt dat niet alleen wordt gebruikt als basisgrondstof voor vleesvrije producten, maar ook succesvol is als extensie van vlees- en visproducten. Het bedrijf realiseert een gemiddelde jaarlijkse groei van 20% en distribueert wereldwijd. Hugense verkocht zijn vleesactiviteiten in 2007 en leidt sindsdien een team van 25 mensen, dat werkt aan de verbetering van gezondheids- en duurzaamheidsaspecten van voedsel, belangrijke drijfveren voor de moderne voedingsmiddelenindustrie.