eBeam machinelijn uitbreiding voor Tetra Pak

Lausanne, Zwitserland, 11 april 2017 16:43 | Jael Lambers

Gerelateerde berichten

Tetra Pak breidt zijn Tetra Pak E3 machinelijn uit met Tetra Pak E3/Speed Hyper en de Tetra Pak E3/Flex. De nieuwe machines maken het mogelijk om verpakkingen van alle formaten te produceren voor producten te bewaren bij zowel kamertemperatuur als in een gekoelde omgeving.

De Tetra Pak E3 machines zijn gebaseerd op de nieuwe eBeam technologie, een sterilisatietechniek die gebruik maakt van elektronenstralen.

Lagere milieu impact

Charles Brand, executive vice-president product management en commercial operations Tetra Pak: “Het gebruik van de eBeam sterilisatie techniek in verpakkingsmaterialen is een grote doorbraak in de drinkkartonindustrie. Het zal producenten helpen om de operationele kosten met twintig procent te verlagen, terwijl de productie ook nog een lagere impact heeft op het milieu, doordat deze techniek het recyclen van water vergemakkelijkt en minder energie kost.”

Portieverpakkingen

De Tetra Pak E3/Speed Hyper, kan 40.000 aseptische portieverpakkingen per uur produceren. Deze capaciteit is volgens Tetra Pak mogelijk door de eBeam sterilisatietechniek, die efficiënter en sneller kan produceren dan andere apparatuur.

Ultra Edge

Tetra Pak E3/Flex machine is geschikt voor grote (gezinsformaat) drinkkartonnen voor in de koeling. De verpakking is langer en smaller dan de normale Tetra Brik Edge. Met deze nieuwe verpakking is het voor producenten mogelijk om hun producten te onderscheiden van de andere drinkkartonnen.

De Tetra E3 lijn bestond al uit de Tetra Pak E3/Compact Flex machine, voor gekoelde portieverpakkingen, Tetra Pak E3/Speed machine, voor een snellere productie van verpakkingen van gezinsformaat voor bij kamertemperatuur.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X