Spin pompen introduceert nieuwe membraanpomp

, 8 november 2017 14:12 | Tessa van Glabbeek

Gerelateerde berichten

Spin pompen komt met de nieuwe Murzan ‘self draining’ PI 50 hygiënische luchtgedreven membraanpomp.

Deze unieke pompuitvoering is voorzien van membraanventielen en een speciale drainvoorziening.  De “self draining” membraanpomp maakt de CIP-procedure sneller en eenvoudiger en biedt de zekerheid dat er geen restvloeistof in de pomp achterblijft.

In tegenstelling tot andere hygiënische luchtgedreven membraanpompen op de markt, is het mogelijk om de PI 50 (SL serie) pompen van Murzan op te nemen in het CIP-reinigingsproces. Dit maakt demontage van de pompen voor de reiniging overbodig. 

Om te voorkomen dat er, na de CIP-procedure, reinigingsvloeistof in de pompkamer en boven de perskleppen achterblijft heeft Murzan een nieuwe volledig “self draining” uitvoering van de PI 50 membraanpomp ontwikkeld.

EHEDG certificering

De PI 50  hygiënische luchtgedreven membraanpompen (SL serie) zijn EHEDG gecertificeerd voor CIP reiniging en zijn standaard vervaardigd uit gepolijst RVS 316 (RA<0,8 μm).

Unieke kenmerken en inzetbaarheid

De PI 50 membraanpompen van Murzan onderscheiden zich door hun grote volume per slag, tot maar liefst 4,5 liter. De pompen hebben dus een lagere slagfrequentie en lager geluidsniveau dan andere membraanpompen. Dit zorgt tevens voor minder beschadiging bij het verpompen van kwetsbare producten.

De PI pompen kunnen worden geleverd in diverse groottes: van 1,5” tot 6”. De pompen hebben een bijzonder grote maximale doorlaat van 15 cm. Ze zijn geschikt voor drukken tot 7 bar, capaciteiten tot 40 m3/uur en hoge viscositeiten tot 250.000 cP.