Schroeftransport in de vleesindustrie

Drunen, 13 juli 2017 11:39 | Tessa van Glabbeek

Gerelateerde berichten

Een schroeftransporteur is niet altijd het eerste waar bedrijven in de vleesindustrie aan denken als ze hun product van de ene naar de andere procesmachine transporteren. De schroeftransporteurs van Van Beek zijn echter ook inzetbaar in de vleesindustrie.

Schroeftransport in de vleesindustrie staat volgens Van Beek voor: schoner, efficiënter en veiliger. Naast die drie voordelen zijn er nog veel meer te benoemen, zo laat het bedrijf in een persbericht weten.Alle voordelen op een rijtje:

  1. De schroeftransporteur is geschikt voor alle soorten vlees, van separatorvlees tot beenderen. Door het gesloten ontwerp wordt het product niet blootgesteld aan invloeden van buitenaf en vindt er ook geen verlies van product plaats tijdens transport.
  2. Minder handwerk. Waar eerst normwagens of kunststof bakken nodig waren om het vlees naar de volgende stap in het proces te brengen, volstaat een enkele schroeftransporteur.
  3. Veelzijdig. De schroeftransporteur kan vlees loodrecht omhoog vervoeren waar transportbanden maar tot een bepaalde hoek omhoog kunnen omdat het vlees anders terugglijdt. Om tot een bepaalde hoogte te komen heeft een transportband ook meer ruimte nodig waarbij een schroef dit al op één vierkante meter kan realiseren.
  4. Hygiëne. Een transportband heeft een open systeem met veel draaiende delen en een retourzijde. De schroeftransporteur heeft een gesloten systeem met weinig draaiende delen en geen retourzijde.
  5. Veilig. Net zo belangrijk als de hygiëne is de veiligheid voor de gebruiker. Alle voorzieningen in de vorm van luiken die toegang geven tot draaiende delen zijn beveiligd middels contactloze veiligheidsschakelaars. Indien luiken niet goed of niet gesloten zijn, start de schroef niet op. Bij onbedoeld openen van een luik tijdens bedrijf, zal de schroef direct stilvallen.
  6. Maatwerk. Bij Van Beek wordt alles op maat gemaakt samen met de klant. Zo worden er keuzes gemaakt uit materialen, afwerkingsniveaus, lageringen, afdichtingen en aandrijvingen.

 

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X