RAPS op IFFA 2019

Frankfurt (DU), 28 maart 2019 12:59 | Redactie VMT

Tijdens de IFFA in Frankfurt zal RAPS innovatieve productconcepten voor gekookte hamproducten presenteren en hoogwaardigere structurerende middelen voor gekookte worst en frankfurter worsten introduceren.

Zowel op smaak als op technologie wil RAPS pionieren. Op de IFFA toont zij een breed scala aan functionele additieven, samenstellingen/verbindingen en culinaire kruiden.

Injectie-pekel

Nabijheid van de klant, grondstofcompetentie en technologische knowhow karakteriseren het op maat gemaakte productaanbod van RAPS, waaronder talrijke nieuwe ontwikkelingen zoals de volgende generatie injectie-pekel voor gekookte hammen. De nieuwe RA-LAK-injectiezoutpillen hebben een relatief neutraal en toch fijn gekruid profiel en zijn ze een perfecte aanvulling op de nieuw ontwikkelde LAK-TOP kruiden. Naast smaak is duurzaamheid de sleutel voor RAPS. Als zodanig biedt het bedrijf, naast biologische gekookte hamproducten, een speciaal ontwikkelde, door de VLOG goedgekeurde injectiepine. Een ander voorbeeld is de pH-waarde regelaar, die wordt gebruikt in verschillende poederachtige RAPS-injectie-pekel en zorgt voor een optimale consistentie van vet en snijdsel.

Proeven en oordelen

Bezoekers worden uitgenodigd op de stand van RASP (hal 12.1, stand C61) om bijvoorbeeld de Franse Jambon Supérieur, trendy koffieham en stevige pluimveeham te proeven en hun eigen zintuiglijke oordelen te vellen over de verscheidenheid aan regionale, internationale en nieuwe smaken. In de convenience-foodsector biedt RAPS een grote selectie eersteklas kruidenmengsels en -ingrediënten, waaronder nieuwe gerookte specerijen, kruidenmarinades, dipsauzen, natuurlijke antioxidanten en natuurlijke vershouders en functionele bindmiddelen.

Het uitgebreide FRESH LINE-assortiment kan worden gebruikt om individuele recepten met authentieke smaakprofielen te creëren of te verfijnen zonder conserveringsmiddelen. In antwoord op de vraag van consumenten naar hoogwaardige producten die snel klaar te maken zijn, presenteert RAPS eenvoudig te verwerken halffabricaten en kant-en-klare producten op de beurs. Onder de producten die kunnen worden geproefd zijn Sous Vide gekookt spek, stukjes pizza, getrokken kalkoen, sappige nuggets en hamburger pasteitjes.

Structurele versterkers

Daarnaast presenteert RAPS ook technologische oplossingen, zoals Strongtex en Stronghelp. Deze structurele versterkers voor de gekookte worstmarkt zorgen voor een optimale beet en consistentie.

"Het is bekend dat RAPS staat voor uitstekende grondstoffen van de hoogste kwaliteit, versheid en technologische knowhow", zegt Managing Director Florian Knell. "We zullen op de IFFA demonstreren hoe we deze kwesties met grote technologische competentie kunnen aanpakken in de vorm van overtuigende concepten die zowel de slagerij als de vleesproducent ten goede komen. Met producten van hoge kwaliteit die voldoen aan zowel nationale als internationale normen en vaak de wettelijke vereisten overschrijden, bieden we een verscheidenheid aan manieren om te voldoen aan de eisen van steeds veeleisender, prijsgevoelige klanten."