Nieuwe reeks drogers van Parker Hannifin

Oldenzaal, 3 april 2017 13:13 | Jael Lambers

Parker Hannifin heeft een nieuwe reeks drogers, namelijk de Parker Zander’s Clean Dry Air System (CDAS) en het Oil Free Air System (OFAS). De filters hebben een goedgekeurde luchtkwaliteit en zijn energiebesparend.

De luchtkwaliteit voor de twee filters is goedgekeurd door middel van de ISO 7183 en ISO 8573-1. Daarnaast bevat de OFAS een ISO 8573-1 klasse 0 op het gebied van oliedampen, voor zowel de oliegesmeerde als de olievrije compressoren.

Milieuvriendelijk en energiebesparend

De drogers moeten tot wel 85% in kosten besparen in vergelijking met andere hoogwaardige luchtbehandelingsoplossingen en zijn de onderdelen makkelijk te vervangen.

Stephen Stewart, productmanager Adsorption Systems Parker: “Met CDAS en OFAS hebben we een nieuwe standaard in persluchtbehandeling gezet. De systemen zijn zeer efficiënt en zorgen v oor een superieure kwaliteit van de lucht, terwijl ze op hetzelfde moment milieuvriendelijke en energiebesparende technologieën als standaard aanbieden. Dit, in combinatie met een lange levensduur en de laagste kosten, maar dat deze systemen een nieuw benchmark zijn voor de industrie”

Snowstorm Filling methode

De filters zijn voorzien van cartridges met droogmiddel afkomstig van de ‘Snowstorm Filling’-methode. Deze methode zorgt er voor dat de pakkingsdichtheid wordt gemaximaliseerd, voorkomt het ‘channeling effect’, kan tegen een consistent dauwpunt en zorgt voor een bijdrage aan een extreem lage drukval, waardoor het energieverbruik wordt gereduceerd in de compressor.

De cartridges hebben een levensduur van vijf jaar, wat bijdraagt aan de daling van operationele kosten.

Meer informatie over de systemen is op de website te vinden

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X