Leerbehoeften Agri & Foodsector steeds meer gebundeld

Wageningen, 13 januari 2017 13:07 | Wageningen Academy

Binnen de Agri en & Foodsector wordt steeds vaker gezocht naar opleidingsprogramma’s die sector breed ingezet kunnen worden. Dit stelt programmamanager Voedsel, Liesbeth Vallinga, van Wageningen Academy.

Toegenomen vraag

Professionals, werkenden, hebben steeds meer vraag naar opleidingen. Zo komen er specifieke vragen uit de brood-, zuivel- en drankensector, waarbij de leerbehoeften zowel op strategisch als operationeel niveau liggen.

Blijkbaar voorziet het huidige aanbod aan algemene open inschrijvingscursussen van de diverse onderwijsinstituten lang niet altijd in de specifieke leerbehoeften. Maatwerkprogramma’s kunnen dan een oplossing bieden.

Mastercourse Agri & Food

Deelnemers aan de mastercourse Agri & Food geven terug dat de strategische insteek van de cursus goed aansluit bij de uitdagingen waar de foodsector momenteel voor staat. Onderwerpen als business strategy, supply chain management en corporate social responsibility sluiten direct aan bij de dagelijkse praktijk van de managers.

Het volgen van een pittige opleiding naast je werk valt natuurlijk niet altijd mee. De diversiteit aan relevante onderwerpen en de colleges van professionele sprekers vanuit universiteiten, industrie en de overheid maken dat de cursus veel inzicht geeft om praktijksituaties beter aan te pakken. Zeer zinvol aldus één van de cursisten die in 2016 de mastercourse Agri en Food volgde.

Strategisch vraagstuk in organisatie

Het schrijven van een “master thesis”, naast het volgen van de cursus, is niet voor niets een belangrijk onderdeel. De cursisten passen daarmee hun kennis toe op een strategisch vraagstuk binnen hun organisatie.

Hiermee wordt de leerstof ook echt verankerd en toepasbaar gemaakt voor het bedrijfsleven. Bijkomend voordeel is het bouwen van een netwerk van cursisten en docenten die elkaar ook buiten de cursus om weten te vinden voor raad en daad.

R&D programma’s

Naast de mastercourse zijn er ook R&D programma’s specifiek voor de verschillende sectoren ontwikkeld. Zowel startende als gevorderde professionals kunnen zich verheugen op uitdagende programma’s waarin zowel theorie als praktijk goed vertegenwoordigd zijn.

Ook op zoek naar een in company training? Wageningen Academy biedt maatwerkprogramma's aan en is dé specialist als het gaat om Agri & Food-gerelateerde opleidingsvraagstukken.