Koelcontainers Reftrade vergroten voedselveiligheid

Rotterdam, 24 augustus 2017 14:55 | Redactie VMT

Gerelateerde berichten

Eind juni 2017 werd op het Food & E-commerce-congres gesproken over de uitdagingen in de online foodsector. Hoe kunnen online retailers de voedselhoudbaarheid en voedselveiligheid garanderen? Maak kennis met de koelcontainers van Reftrade.

Bedrijfseconoom dr. Walther Ploos van Amstel was eind juni een van de sprekers op het Food & E-commerce-congres in Utrecht. Ploos van Amstel sprak over de online foodsector en de uitdagingen waar deze sector mee te maken heeft. Een van die uitdagingen is de logistiek en distributie. Want hoe kunnen online retailers de houdbaarheid en voedselveiligheid garanderen, wanneer voedsel het centrale magazijn verlaat en door het hele land bezorgd wordt?

Verhuur van koelcontainers en vriescontainers
Met de koelcontainers van Reftrade kunnen voedingsmiddelenproducten veilige voeding garanderen. Het Rotterdamse verhuurbedrijf verhuurt koelcontainers, vriescontainers en verplaatsbare koelopslagruimtes en vriesopslagruimtes. Deze containers beschikken over een vlakke vloer, interne verlichting, insluitbeveiliging, koudegordijn en loopdeur. Opdrachtgevers in onder andere de foodsector kunnen landelijk diverse hubs creëren met de flexibele koel/vriesopslagmodules van Reftrade. Hierdoor wordt de afstand van de leverancier tot aan de klant aanzienlijk verkleind, met alle voordelen van dien.


Noodkoeling van Reftrade
Foodproducenten met eigen koelcontainers en vriescontainers kunnen ook gebruikmaken van de diensten van Reftrade. Want wat als de container er de brui aan geeft en de koeling uitvalt? Reftrade biedt in deze gevallen noodkoeling aan. Na het afsluiten van een contract kunnen opdrachtgevers bij een calamiteit 24 uur per dag met Reftrade bellen. Vervolgens wordt de gewenste container stekkerklaar afgeleverd. In Nederland en België duurt dit slechts zes uur (acht uur in Belgische regio Namen). 

 

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Delano Kroonenberg, Accountmanager bij Reftrade. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 010- 429 71 55 of e-mailadres delano@reftrade.com.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X