Innovaties van Dutch Spices op de FiE

Frankfurt, 27 november 2017 11:46 | Dionne Irving

Ook dit jaar presenteert Dutch Spices diverse innovaties op de FiE. Tevens zijn vier innovaties ingediend voor de Innovation Award 2017, waar Dutch Spices in 2015 nog een succesvolle finaleplaats bepaalde met een drietal non-dairy producten.

Dutch Spices presenteert vier innovaties op de FiE:

  1. JOEY’S Sweet pasty hazelnoot-type
  2. JOEY’S Original za’atar saus
  3. JACK’S Stewed meat mix
  4. JOEY’S Gooseberry appelsaus

 

JOEY’S Sweet pasty hazelnoot-type is een smaakvolle zoete pasta met een hazelnootachtige smaak, maar veilig voor 24 allergenen inclusief hazelnoot. Dit product is geschikt voor diverse applicaties in bijvoorbeeld de bakkerij-industrie of in producten zoals pannenkoeken en koekjes.

 

JOEY’S Original za’atar saus heeft een gladde consistentie, een prettig mondgevoel en een rijke smaakbeleving door het kruidenboeket van onder andere oregano. Dit product is geschikt voor diverse applicaties, bijvoorbeeld als saus bij diverse soorten vlees, worst, shoarma/reepjesvlees, vis, aardappelen, groente, vleesvervangers en als dipsaus bij broodconcepten.

 

JACK’S Stewed meat mix is een kruidenmix die bindt met het van nature aanwezige sappen in vlees, waardoor de smaak door het gehele vleesproduct trekt. De gebalanceerde smaak wordt opgezet door onder andere foelie, paprika en peper.

 

Dit product is geschikt voor diverse applicaties zoals (rund-)vlees, vooral geschikt voor de sous vide bereidingsmethode, te gebruiken als eenpersoonsportie of in grotere hoeveelheden voor bijvoorbeeld foodservice, restaurants en retail concepten.

 

JOEY’S Gooseberry appelsaus is een fruitsaus welke bestaat uit de fruitsoorten kruisbes en appel.

Dit product is geschikt in diverse applicaties voor de bakkerij producten, zoals een fruitlaag in taart en cake, als vulling in korstdeel of als fruitsaus bij desserts.

 

De nieuwe productconcepten van Dutch Spices zijn veilig voor de 24 meest voorkomende allergenen en zijn in lijn met trends als gezondheid, clean label en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Van 28 tot 30 november vindt de Food Ingredients Europe 2017 plaats. Deze innovaties zijn te zien op de stand (H11.0A21), de Innovation Zone en de New Product Zone.