Draagt uw energie bij aan een betere wereld?

Duiven, 11 maart 2017 08:00 | Redactie VMT

Aerzen helpt bedrijven oplossingen te bedenken om het energieverbruik terug te dringen. Zo kunnen bedrijven een actieve bijdrage leveren aan een betere wereld en tegelijk hun concurrentiepositie versterken.

De warmste tien jaren van de afgelopen honderd jaar lagen allemaal na het jaar 2000. Wereldwijd was 2016 het warmste jaar ooit gemeten. Het lijkt een belangrijk bewijs voor de opwarming van de aarde als gevolg van een te hoge CO2- uitstoot.

Het beperken van het energieverbruik is wereldwijd voor mens en maatschappij een uitdaging van formaat. Dat geldt helemaal voor de procesindustrie. Niet alleen omdat de MVO prestatieladder via ISO 26000 internationaal erkend is, maar ook omdat de internationaal gestelde doelen voor het reduceren van het energieverbruik niet gehaald lijken te worden. Het initiatief om duurzaam te zijn ligt nu vooral bij het bedrijfsleven.

Efficiënte machines

Innovaties hebben geleid tot energiezuinige machines. Zo heeft Aerzen speciaal voor veelgebruikte toepassingen als pneumatisch transport en waterzuivering de Delta Hybrid schroefblowers ontwikkeld. Deze zijn circa 20% zuiniger dan voorheen gangbare blowers. Ook energiezuinige elektromotoren besparen al snel 5% extra.

Warmteterugwinning

De ventilatielucht uit de omkasting van luchtgekoelde blowers, turbo’s en compressoren is - met een temperatuur van 30 tot 60 °C - ideaal om gebruikt te worden voor het verwarmen van ruimtes. De restwarmte van de gecomprimeerde lucht aan de compressoruitgang heeft zelfs nog veel meer potentie om warmte te recupereren. Deze energie kan worden teruggewonnen door middel van een compacte warmtewisselaar die stroomafwaarts in het leidingwerk achter de compressor wordt geïnstalleerd. Zo is tot wel 90% van het totale energieverbruik terug te winnen.

Meer informatie vindt u op de website van Aerzen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X