De (on)mogelijkheden van zout- en suikervervanging in producten

's-Hertogenbosch, 24 oktober 2018 16:17 | Redactie VMT

HAS Hogeschool ’s-Hertogenbosch houdt op 29 januari 2019 de workshop zout- en suikerverlaging voor productontwikkelaars, category managers, voedingskundigen en marketeers. De opgedane kennis kan direct worden toegepast op eigen producten of productcategorieën.

Er is steeds meer vraag naar gezondere producten, met minder of helemaal geen suiker en zout. Hierbij moeten de kwaliteit, smaak en houdbaarheid wel behouden blijven. Met een workshop wil HAS Hogeschool theoretische informatie geven over de (on)mogelijkheden van zout- en suikerverlaging.

Tijdens de workshop komen onderstaande onderwerpen aan bod:
- Welke functies hebben zout en suiker in voedingsmiddelen in het algemeen?
- Wat zijn de gevolgen van verlagen of verwijderen van zout en suiker uit een product?
- Welke vervangers voor zout en suiker zijn bekend en worden op dit moment al gebruikt?
- Wat zijn de effecten van de toepassingen van zout- en suikervervangers op de producten en de productkwaliteit?
- Wat zijn de effecten van zout en suiker op de gezondheid?
- Wat zijn de effecten van de verschillende zout- en suikervervangers op de gezondheid?

De workshop vereist minimaal een mbo-werk- en denkniveau. Na afloop ontvangen deelnemers een bewijs van deelname van HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen.