Bij lange bewaring minder dan 3% indroging aardappels mogelijk

Zoetermeer, 2 januari 2017 11:48 | Redactie VMT

Van grote invloed op het productieproces van de aardappelverwerker: rot. Vooral omdat rot vaak onverwacht in een partij aanwezig is. De verwerkende industrie is voor de kwaliteit van aardappels echter afhankelijk van akkerbouwers. Die op hun beurt weer afhankelijk zijn van het weer dat in hoge mate de kwaliteit van de oogst in de bewaarfase bepaalt.

Een innovatief bewaarsysteem moet hier verandering in gaan brengen, stelt ENGIE Refrigeration. Het nieuwe bewaarsysteem geeft volledige controle over de kwaliteit van de aardappelen tijdens de bewaring door het gebruik van mechanische koeling in een gesloten omgeving. Het resultaat; langere houdbaarheid en maximaal 3% indroging. Met de bijhorende voordelen voor de hele keten, voornamelijk voor de aardappelverwerkende industrie.

Rot, drukplekken en kiemen

Rot, drukplekken door gewichtsverlies en kiemen zijn voor de verwerkers van aardappelen de drie belangrijkste graadmeters bij het beoordelen van de aan opslag gerelateerde kwaliteit van een aardappel. Aardappelen met deze ‘gebreken’ komen niet in aanmerking voor de verwerking tot kwalitatief hoge eindproducten. Rotte aardappelen zijn niet geschikt voor de verwerking en beïnvloeden de kwaliteit van het eindproduct.

Bakkleur

Ook de bakkleur, het vierde criterium voor de kwaliteit van een aardappel, wordt beïnvloed tijdens de bewaarfase. De bakkleur wordt voornamelijk bepaald door veroudering van de aardappel en kan daarnaast beïnvloed worden door koude en een te veel aan CO2 in de bewaring. Door temperatuurschommelingen in de partij te voorkomen, gaat de veroudering minder snel, zo leert onderzoek van ENGIE Refrigeration.

Nieuwe bewaartechnologie voor aardappelen

Henk Tebben en Tom Lubbinge van ENGIE Refrigeration hebben samen met Aeres Hogeschool Dronten onderzoek gedaan naar de optimale bewaarcondities voor aardappelen. “De gemiddelde indroging in het bewaarproces van aardappelen bedraagt tot nu toe gemiddeld zo’n 5 tot 10%. We weten dat we de kwaliteit van de aardappel zoveel mogelijk behouden door de bewaarcondities – zowel de temperatuur, de luchtvochtigheid als het CO2-gehalte – gedurende alle fases van het bewaarproces zoveel mogelijk constant te houden,” vertelt Tebben.

Onvoorspelbaarheid

“We waren ervan overtuigd dat de conventionele bewaartechniek anders en beter kon. Akkerbouwers zijn voor de bewaring van onder andere aardappelen en uien te afhankelijk van de buitenlucht. Niet alleen de veranderende weersomstandigheden en onvoorspelbaarheid daarvan maar ook de hoge kwaliteitseisen van de industrie maken innovatie volgens ons noodzakelijk,” aldus Tebben. “Wat mij opvalt is dat veel agrariërs volop investeren in allerlei moderne technologie zoals GPS en satellieten, maar dat voor productbewaring nog altijd gewerkt wordt met techniek uit de jaren '80”.

Minder indroging

Met de kennis uit het onderzoek met Aeres Hogeschool en de praktijkervaring van ENGIE is de nieuwe bewaartechnologie ontwikkeld; een gesloten en geïntegreerd systeem van drogen en koelen.Weersinvloeden hebben een minder grote invloed en het hele jaar door kan dezelfde kwaliteit geleverd worden tegen dezelfde prijs.

De nieuwe technologie gaat uit van een vrijwel volledig gesloten en geïntegreerd systeem. Een systeem dat in iedere fase – drogen, wondhelen, inkoelen, bewaren en opwarmen – van het bewaarproces een optimaal bewaarprogramma selecteert met de juiste luchtvochtigheid, temperatuur en CO2-gehalte. Tebben: “De indroging wordt teruggebracht tot wel minder dan 3%. Ook bespaar je met deze techniek op energiekosten, omdat correctie van de bewaarcondities niet meer nodig is.”

Waarde aardappel vasthouden

Het langer vasthouden van de kwaliteit van de aardappel zoals die geoogst is, geeft de akkerbouwer meer (financiële) rust en zekerheid. Een doel dat gedeeld wordt met zijn afnemer, de aardappelverwerkende industrie, die ook de kwaliteit van de oogst wil behouden. ‘Capture and preserve the value of the potato’, zo luidt de strategie van Lamb Weston / Meijer, een van ’s werelds grootste bedrijven in diepgevroren aardappelproducten, appetizers en gedroogde aardappelvlokken.

Verliespost

 “Een mindere kwaliteit aardappel is van grote invloed op het productieproces. Vooral als dit onverwacht is.” aldus Sjaak Aben, Agronomist bij Lamb Weston / Meijer. “Voor de totale keten is rot de grootste verliespost. Iedere cel die door rot niet geschikt meer is voor verwerking is er een te veel, waardoor soms de waarde die reeds in de aardappel gestopt is verloren gaat.  Maar ook het verminderen van de drukplekken en in mindere mate kiemen, levert ons als verwerker veel voordeel op.”

Jaarrond kwaliteit leveren in de keten

Een andere uitdaging van de aardappelverwerkers is namelijk de jaarronde vraag naar aardappelproducten als frites. “Om de constante hoge kwaliteit die wij garanderen aan onze afnemers te kunnen leveren, hebben wij ook aanvoer nodig van een constante hoge kwaliteit aardappelen,” aldus Aben.

Resultaten in de praktijk

Aardappelbedrijf Eugène Borgmann in het Duitse Bottrop profiteert inmiddels al een jaar van deze goede resultaten. Door de nieuwe bewaartechniek van ENGIE Refrigeration wist de akkerbouwer de uitdroging van zijn aardappelen inmiddels te minimaliseren tot minder dan 3%. Ook zag hij zijn energierekening flink dalen en de hoeveelheid afvalproduct en rotte aardappelen nam fors af.

Schillen

Borgmann is zelf verwerker en verkoopt ook veel geschilde aardappelen. Dat schillen gebeurt machinaal en omdat de aardappelen veel steviger blijven, hebben ze minder verlies tijdens het schillen. Het gaat ook sneller waardoor ze bij het schillen van drie- naar twee ploegen konden omschakelen en de loonkosten daalden. In totaal realiseert Borgmann dit jaar zo’n 30% meer verhandelbaar product.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X