BRAIN2-software voor procesoptimalisatie voedingsindustrie

Enschede, 16 december 2016 14:10 | Nathan Strik

Bizerba helpt industriële voedingsbedrijven actief hun processen te optimaliseren. Het bedrijf biedt software-oplossingen waarmee rendement en productiviteit omhoog kunnen.

Rendabel en productief werken is het doel van elk op winst georiënteerd bedrijf. Even belangrijk als een goed resultaat en winstgevende groei zijn hoge klanttevredenheid en leveringsbetrouwbaarheid.

Efficiënt uitgeruste machines en systemen spelen hierbij een centrale rol. Veel bedrijven werken echter onder hun theoretische machinecapaciteit. De oorzaken hiervoor zijn divers en variëren van een gebrekkige beschikbaarheid en prestaties van machines tot ongeplande productieonderbrekingen, inefficiënte processen en slechte planning.

Overall Equipment Effectiveness

Om de gebruikstijden van de machines transparanter te maken en de bronnen van verlies te identificeren, zijn er betrouwbare hulpmiddelen nodig. Maatstaven als de Overall Equipment Effectiveness (OEE), ook wel ‘totale lijn-effectiviteit’ genoemd, laten toe om productiegegevens te analyseren, verbeteringsmaatregelen in te voeren en hun werking te meten.

Software-oplossingen Bizerba

Bizerba biedt softwareproducten om met weeg-, etiketeer- en inspectiesystemen te koppelen, teneinde productiegegevens te registreren en te evalueren. Deze verduidelijken hoe de voedingsindustrie met behulp van data en maatstaven haar apparatuur economischer kan laten werken en zodoende haar productiviteit doet toenemen. Meer specifiek de BRAIN2 OEE-software maakt inefficiënties duidelijk en investeringen in betere processen en uitrusting kunnen doelgericht ingepland worden.

www.bizerba.com

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X