BCME en Empac worden Metal Packaging Europe

Brussel, 17 maart 2017 10:27 | Jael Lambers

Beverage Can Makers Europe (BCME) en European Metal Packaging (Empac) gaan samen verder onder de naam Metal Packaging Europe. Door de samenwerking ontstaat er een efficiëntere en daadkrachtigere organisatie.

Gezamenlijk produceren zij op jaarbasis zo’n 85 miljard eenheden voor drank-, voedings-, health & beauty, huishoudelijke en industriële markten. “Met de oprichting van één organisatie voor de metaalbranche, zullen we onze bedrijfstak sterker en doelmatiger vertegenwoordigen en ervoor zorgen dat het geluid van de producenten van metalen verpakkingen in heel Europa gehoord wordt”, aldus Gordon Shade, CEO van Empac en nu van de nieuwe organisatiestructuur.

Metaal eindeloos te recyclen

Volgens Martin Reynolds, vicepresident External & Regulatory Affairs – CROWN Europe en voorzitter van Metal Packaging Europe, is dit een historisch moment voor de verpakkingssector. “Het is een ambitieuze stap om alle activiteiten onder één dak te brengen. Maar wel een die onze bedrijfstak de mogelijkheid biedt de vele voordelen van metalen verpakkingen nog beter te ontwikkelen en te communiceren. Bijvoorbeeld het bijzondere feit dat de materialen eindeloos te recyclen zijn.”

Duurzaamheid een van de thema’s

Vanuit Metal Packaging Europe zal gewerkt worden aan onderwerpen als communicatie, levensmiddelencontact, verpakkingswetgeving en duurzaamheid. Ook zullen er commissies specifiek gericht zijn op de markt voor onder andere spuitbussen, drank en voedsel.

De vicevoorzitters die Reynolds zullen ondersteunen zijn Colin Gillis, van Ball Beverage Packaging Europe, en Francicso Rodrigues, van Colep. Naast deze mannen vertegenwoordigen ook bedrijven als ASA Group, Bleckwarenfabrik Limburg, APEAL en HUBER Packaging Group het bestuur.

Metal Packaging Europe zal vanuit het kantoor in Brussel bijdragen aan de belangen van haar leden. In Nederland zal Metal Packaging Europe vertegenwoordigd worden door Metalen Verpakkingen Nederland en in de Benelux door BCME.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X