Aerzen innoveert met reactieve dempers en de Delta Blower G5Plus

Duiven, 28 september 2017 15:32 |

Gerelateerde berichten

Onlangs bracht Aerzen twee innovaties uit: reactieve dempers en de Delta Blower G5Plus.

De geluidsgolven die zich ontwikkelen aan de perszijde van een Aerzen Delta Screw compressor kunnen een geluidsniveau veroorzaken van 170 tot 190 dB. Daarom is, net zoals bij andere compressoren, een geluiddemper noodzakelijk. Met reactieve dempers reduceert Aerzen de geluidsemissies aan de uitgaande zijde van haar schroefcompressors, blowers en schroefblowers.

De nauwkeurig afgestemde modules slijten niet, zijn onderhoudsvrij en voldoen aan de internationale standaards PED en ASME. Het proactieve ATEX-concept voorziet reeds in een TÜV-gecertifieerde oplossing. Een geïntegreerde vonkenvanger voorkomt, in geval van een calamiteit, dat vonken overspringen naar de risicozone.

Delta Blower

Om het succes van hun blowerserie verder uit te breiden introduceert Aerzen de Delta Blower Generation 5plus. Een nieuw design dat de bestaande voordelen combineert met verbeterde efficiency en meer flexibiliteit om nog beter aan speciale wensen te kunnen voldoen. Zo nemen de units minder ruimte in beslag en zijn geschikt voor side-by-side opstelling.

Tevreden gebruikers

Aerzen Delta Blowers Generation 5 zijn universeel inzetbare ‘positive displacement blowers’ die door hun robuustheid en lange levensduur wereldwijd veel tevreden gebruikers hebben. Vooral de performance data zijn indrukwekkend. De aanzuigvolumes hebben een bereik van 30 tot 15.000 m3/h bij een regelbereik van 25 tot 100% en een overdruk tot 1.000 mbar.

Energiebesparing

Nieuw bij de Delta Blower G5plus is een energiebesparing tot 5% door een geoptimaliseerde inlaatfilter/dempercombinatie met zeer geringe weerstand, high-efficiency elektrische fans en een verder geoptimaliseerd frame met geïntegreerde geluiddemper die ook hier een minimale drukval realiseert. De afvoer van in de omkasting opgewarmde koellucht is aan de bovenzijde van de unit en kan voor warmteterugwinning optioneel met een extern afvoerkanaal verbonden worden.

Kijk voor meer informatie op de website van Aerzen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X