Allergenenmanagement

Dit evenement heeft inmiddels plaatsgevonden. Inschrijven is niet meer mogelijk. Bekijk ons uitgebreide aanbod van events op deze site, er zal zeker een interessant alternatief tussen zitten.

Inschrijven    
Programma     
Contact     
Routebeschrijving
 

Allergenenmanagement


Datum:
  Donderdag 13 november 2014
Locatie:
  De Gruyterfabriek, Den Bosch  
Prijs:
  VMT-abonnees  € 295,-
Niet-abonnees  € 395,-


De ‘Praktijkdag allergenenmanagement voor de voedingsmiddelenindustrie’ is bedoeld voor kwaliteitsmedewerkers, inkopers en productontwikkelaars verbonden met de voedingsmiddelenindustrie. Het onderwerp allergenenmanagement wordt door interessante sprekers praktisch en vanuit diverse invalshoeken belicht. Na het symposium beschikt u over voldoende kennis om keuzes te maken op welke wijze u binnen uw bedrijf wilt omgaan met het allergenenmanagement, welk systeem hierbij past, welke garanties u kunt eisen en krijgt, welke certificering hierbij past en wat u hiermee kunt bereiken bij de consument.

Het programma gaat onder andere in op vragen als:

  • Hoe kan een producent voldoen aan de steeds verder gaande eisen en wensen aangaande allergenenmanagement van bijvoorbeeld retailers?
  • Op welke wijze heeft een toeleverancier zijn inkoop, bedrijfsvoering en kwaliteitssystemen aangepast om garanties te geven aan zijn afnemers tav hoeveelheden allergenen in zijn grondstoffen en ingrediënten?
  • Op welke wijze kan een risicobeoordelingssysteem zoals VITAL toegepast worden, hoe werkt dit systeem en welke onderbouwing geldt hiervoor? Met praktijkervaringen van productiebedrijven.
  • Wat kan een producent in alle redelijkheid wel/niet van zijn toeleveranciers vragen en hoe realiseert en controleert hij dit?
  • Hoe wordt tijdens certificering het allergenenmanagementsystemen beoordeeld?
  • Het etiket door een vergrootglas: waar loop de diëtist tegenaan in de voorlichting richting consumenten tav allergenen in voedingsmiddelen en wat zou haar helpen?

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X