‘Snoepje met geluid’ wint ISM innovatie-award

Keulen, 4 februari 2015 09:00 | Dionne Irving

SoundyCandy van het Turkse bedrijf Toller Gida is als meest innovatief gekozen door de bezoekers van de 45e editie van de zoetwarenbeurs ISM. Het snoepje zorgt voor een knetterende sensatie in de mond. Dit effect wordt versterkt bij consumptie van een warme of koude drank.

Uit de 110 nieuwe producten in de New Product Showcase kozen de bezoekers voor een knetterend snoepje, een chocola in de vorm van een eclair van het Belgische Fairy en aardappel/bietenchipscombinatie van het Zwitsere Zweifel Pomy-Chips.

Knettersnoepje

Tolga Erden is de uitvinder van de machine die de knettersnoepjes produceert. De in Munchen opgeleide foodengineer, vond knettersnoep als kind heel leuk, maar vond het jammer dat het effect zo snel was uitgewerkt. Het was niet mogelijk om een groter snoepje te maken met het knettereffect. Erden heeft nu de machine ontwikkeld en gepatenteerd waarmee het wel mogelijk is. Doordat het snoepje groter is, kan het knettereffect worden versterkt door een warme of koude drank te consumeren.

Vorm van een eclair

Het Belgische Fairy, producent van gevulde chocolade, haalde de tweede plaats met Cho’Clair, een zachte smeltchocolade in de vorm van een éclair.

Chips

De Zwitserse snackproducent Zweifel Pomy-Chips belandde op de derde plaats met de ‘secret dried beetroots’. Dit is een mix van aardappelchips en gedroogde bietenchips. Het bedrijf heeft ook een mix met luchtgedroogde tomaat.

Bekijk alle producten in de New Product Showcase 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X