Allergenen niet verantwoordelijk voor meeste recalls

Utrecht, 19 december 2018 22:11 | Hans Damman

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, waren in 2018 allergenen niet de hoofdoorzaak van de in Nederland uitgevoerde recalls, zo blijkt uit een analyse van de op de NVWA-site gepubliceerde openbare veiligheidswaarschuwingen. Desondanks moeten bedrijven hun allergenenmanagement (veel) meer prioriteit geven. Worden de recalls uitgesplitst naar producent/retailer of productgroep dan vallen een aantal zaken op.

Blok Afgesloten Content VMT

  • Rick Harderwijk

    19 dec 2018 23:34:55

    Van de 113 recalls van consumentenproducten voor food & drink tot nu toe in 2018 telde Productwaarschuwing.nl 44 meldingen ivm allergenen, 38 vanwege bacteriële besmetting en 25 vanwege een ontoelaatbare stof of productvreemd voorwerp. Van de overige 6 was de reden onduidelijk. Minder dan 50% van de food&drink recalls is dus allergenen gerelateerd. In non-food registreerde de website Productwaarschuwing.nl daarnaast ook nog zo'n 100 non-food recalls (t/m 19-12-2018).