20-09-2023 | TNO-symposium: Optimising food and fibre composition

20-09-2023 | TNO-symposium: Optimising food and fibre composition

Interesse in de (gezondheids)effecten van voedingsvezels op het microbioom? Meer weten over voedselconsumptie, microbiële activiteit en algemene gezondheid? TNO organiseert op 20 september 2023 een afscheidssymposium voor Jan Willem Van Der Kamp.

Nederlandse en internationale presentatoren zoals Louise Dye en Bruce Hamaker zullen hun inzichten presenteren. Dit gaat bijvoorbeeld om:

  • de specifieke invloed van complexe vezels op het microbioom
  • de grotere effectiviteit vergeleken met zuivere vezels van mengsels van vezels en van vezels en ‘co-passengers’
  • de impact op personalized nutrition
  • fysisch-chemische modellen voor het berekenen van de invloed van vezelrijke mengsels op productstructuur
  • de ‘fenotypische flexibiliteit’ methodologie voor het snel en gevoelig detecteren van gezondheidseffecten
  • inzichten in mogelijkheden om consumptie van vezelrijke voeding door lagere socio-economische klassen te bevorderen

Aanmelden, het volledige programma en de abstracts inzien kan hier.

  1. Kerry introduceert plantaardig ei-alternatief EgR
  2. Minder insecteneiwit, meer nieuwe smaakjes: 'Tijd van disruptieve innovaties in food is voorbij'
  3. Handig overzicht: zo zetten deze startups stappen in plantaardige eiwitten
  4. Nieuwe leverancier gevonden voor jouw schaarse grondstof? Let hierop voordat je met hen in zee gaat
  5. Zoveelste brainstorm bij productontwikkeling? Met deze methode gaat het beter
  6. 'Ga op zoek naar leveranciers die minder of geen allergene grondstoffen verhandelen'
  7. Productinnovaties juni en juli: Fritz suikervrije Kola
  8. Alternatieve eiwitten: een overzicht van ingrediënten, processingmethodes en applicaties
  9. On Topic: Innovatie in voeding? Zo willen deze startups impact maken
  10. Stappenplan: 4 tips voor een aantrekkelijk herontwerp van een foodverpakking
  1. Russische aanvallen op havensteden leiden opnieuw tot hogere graan- en maisprijzen
  2. Toenemende suikerprijs door tekorten leidt tot duurder snoep
  3. Startup kraakt code van reststroom bierbostel: nu wél stabiel genoeg voor producenten
  4. Startup maakt plantaardige botervervanger voor industrie: 'Duurzaam banket moet nieuwe normaal worden'
  5. Leuk innovatief product bedacht en nu opschalen? Bijt je niet stuk op deze 5 uitdagingen
  6. Nestlé reduceert van nature aanwezige suiker in ingrediënten door enzymatisch proces
  7. MycoTechnology vindt zoet eiwit in truffel
  8. Richtlijnen aspartaamconsumptie blijven ongewijzigd na reviews WHO
  9. Citroenzuur als suikervervanger? Wageningen University & Research onderzoekt de potentie
  10. Startup vervangt verdikkingsmiddel in plantaardige sauzen door citrusvezel