Door de groei van de wereldbevolking en de noodzaak van duurzame oplossingen worden steeds meer plantaardige eiwitten toegepast in plaats van dierlijke eiwitten. Vaak is het niet eenvoudig om met plantaardige eiwitten de gewenste product eigenschappen te bereiken. In de workshop Inleiding
in Plantaardige eiwitten laten we de (on)mogelijkheden van toepassing van verschillende plantaardige eiwitten zien en gaan we dieper in op de functies van eiwitten.
02-11-2023 | Workshop Inleiding in Plantaardige eiwitten

Eendaagse workshop plantaardige eiwitten. Onderwerpen bij deze workshop zijn: functies van eiwitten in voedingsmiddelen, waarom eiwittransitie, functionaliteiten van eiwitten, voedingskundige verschillen tussen plantaardige en dierlijke eiwitten, welke plantaardig eiwit geschikt voor welke toepassing, practicum.
Lees meer over
Recente artikelen

Van fermentatie tot conceptontwikkeling: het Food Future Event haakt...
Productontwikkelaars van onder andere Lamb Weston, FrieslandCampina en Beyond Meat en experts van de HAS Green Academy en NIZO zijn slechts enkele...

'Minder maar betere plantaardige producten die meer tijd krijgen om...
Na een aantal jaar van onstuimige groei in de categorie plantaardig, lijkt er nu een plateau te ontstaan. Zijn er te veel producten op de markt?...

Productontwikkelaar over Food Future Event: 'Het event bood variatie...
Lisette Brouwers, product manager bij Fairtrade Original komt op 26 september voor de tweede keer naar Food Future Event. Ze vertelt waarom.

Peijnenburg wil suiker deels vaarwel zeggen en komt met herlancering...
Peijnenburg wil los komen van het imago 'toetje van het ontbijt' en herlanceert daarom het assortiment. Een deel van het ontbijtkoek-assortiment moet...
Eerder verschenen
- Gezondheidsvoordelen lactoferrine behouden? Koude pasteurisatie met UV-C heeft zo zijn voordelen
- Nederlander mag in najaar éindelijk kweekvlees proeven
- Consumentenacceptatie van alternatieve eiwitten? Volgens ADM kunnen hybride producten daarbij helpen
- Food Future Event 2023: van umami tot herformulering
- Capaciteitstekort in plantaardig? Dit zijn de opties om op te schalen
- Eiwitten uit lucht en water: startups uit VS en Finland maken stappen
- Chefs van Amsterdams restaurant lanceren gefermenteerd alternatief voor E621 (podcast)
- Van idee naar product: Waar begin je als productontwikkelaar?
- Kiest een consument eerder voor een vleesvervanger als het naast vlees in het schap ligt? Lidl en WUR zoeken het uit
- Opschalen als agrifoodstartup, maar geen geld? Subsidie van Foodvalley NL kan daarbij helpen
- Heinz blaakt van zelfvertrouwen bij lancering vleesvervanger: 'Onze producten maken plantbased voor íedereen toegankelijk'
- Nieuwe ingrediënten juni: slimme snackbasis, fructo-oligosacharide en een clean label zetmeel
- World Food Experience dient aangepast plan zonder nieuwbouw in
- Barilla investeert in Nederland en opent nieuw ontwikkelcentrum
- Technologie helpt Vegetarische Slager aan nieuwe versie 'no-bacon'
- De markt op met eiwitten uit precisiefermentatie? 'Zorg voor lagere prijzen of kijk naar high end producten'
- Deze hordes hebben natuurlijke additieven nog te nemen: houdbaarheid, werking en prijs
- World Meat Congress 2023 strijkt neer in Maastricht: hoe pareert sector alle transities en uitdagingen?
- On Topic: Suikeralternatief stevia in ontwikkeling
- Vacuüm koelen: nieuwe energiebesparende techniek bij bereiden van brood
Ontvang 6x per jaar de Thema Update R&D
