21-06-2023 | Dag van de Duurzame Verpakking 2023

21-06-2023 | Dag van de Duurzame Verpakking 2023

Dit is een landelijk kennisevent waarbij professionals en specialisten uit de (food)verpakkingsindustrie en studenten uit verschillende food en packaging sectoren samen komen. De dag staat in het teken van kennis delen, inspireren en netwerken.

Met het thema ‘samen gaan we ALL IN’ is het doel om dit jaar een alles omvattend event neer te zetten in meerdere opzichten. Zo zal de focus dit jaar op de gehele verpakkingsketen liggen. Van de ontwikkeling van de verpakking tot aan de afvalverwerking, want alleen samen kunnen we de keten duurzamer maken.

Het event speelt in op de behoeftes en actualiteit van de verpakkingssector.

Meer informatie

Lees meer over

  1. Van apps tot bier van ontbijtgranen: voedselverspilling en upcycling in de praktijk
  2. NVWA en VWS staan test met slimme houdbaarheidsindicator toe op vers pluimveevlees
  3. Tony’s Chocolonely haalt De Vegetarische Slager weer in als duurzaamste merk van Nederland
  4. Future Food Tech summit: Dit is nodig voor een veerkrachtig voedselsysteem
  5. FrieslandCampina Ingredients opent duurzame productiefaciliteit voor lactoferrine
  6. Unilever over duurzaamheid: ‘De transities waar we voor staan, kunnen we ook als groot bedrijf niet alleen’
  7. Herbruikbare verpakking voor koffie? Peeze test emmer voor grootverbruikers
  8. Van Eco-score tot procestimator: tools om duurzaamheid in kaart te brengen
  9. Handig overzicht: 5 praktijkcases over circulair produceren in food - van zuivel tot verpakken
  10. Verpakken 2030: Alleen nog plastic als het echt niet anders kan
  1. Albert Heijn wil van Beter voor Natuur & Boer een topkeurmerk maken
  2. Europa zet met nieuwe verpakkingsregels in op hergebruik, minder verpakkingen en meer recyclecapaciteit
  3. Meten en communiceren van duurzaamheid: hoe doen foodbedrijven dat?
  4. Waterlinzen of bierdraf duurzaam drogen? Met microgolven kan het efficiënt en CO2-neutraal
  5. Stappenplan: Zo breng je de CO2-uitstoot in kaart
  6. Producten ontwikkelen met ge-upcyclede ingrediënten? Dit zijn 5 tips van experts
  7. Dit doen Verstegen, Colzaco en Dutch Cuisine om  biodiversiteit te bevorderen
  8. Hoe pak je duurzaamheid praktisch aan? Foodbedrijf Vezet vertelt hoe ze met experts CO2-emissies in kaart bracht
  9. 5 supermarktketens doen wegwerpzakjes voor groente en fruit in de ban
  10. Blik buitenlandse sperziebonen of verse Nederlandse wortelen? Europees ecolabel moet consument helpen bij deze keuze